fbpx
skip to Main Content
ÅPNING: Sesamelevene skal stå for den offisielle åpningen.Foto: Knuden - Kristiansand kulturskole/Karoline Rise Nøstdal

Knuden-dagene 2019: Skal spille piano i 24 timer

Over 30 pianister forbereder seg i disse dager til en storslagen og unik konsert som er en del av kulturskolens dager.

I over et døgn vil det strømme toner fra pianostykket Vexations ut av dørene på SKMU -Sørlandets Kunstmuseum. Pianister fra Knuden – Kristiansand kulturskole, Søgne kulturskole og Sogndalen kulturskole øver nå på spreng på stykket komponert av Erik Satie som skal spilles 840 ganger sammenhengende. Den noe uvanlige konserten som starter lørdag 6. april er bare en liten del av programmet kulturskolen kan skilte med denne helgen hvor Knuden-dagene arrangeres.
– Vi har tellere tilgjengelig som vil følge med på at stykket spilles riktig antall ganger. Vi gjorde det samme under Knuden-dagene i 2011. Det ble en stor suksess og en artig opplevelse, mimrer en engasjert Åse Norevik fra Knuden.

KNUDEN: Åse Norevik ser frem til Knuden-dagene 2019.

Sesam
Ivrige elever og engasjerte lærere øver mye og godt for å gi kulturlivet i Kristiansand det lille ekstra, noe de har gjort siden begynnelsen av 2000-tallet når Knuden-dagene så dagens lys for første gang. Tidligere het arrangementet Kulturskolens dager. Showet foregår fra fredag til søndag.
– Vi har forskjellige arrangementer spredd utover hele helgen i Musikkens hus i Kongens gate, på kunstmuseet, på Rådhuskvartalet og i Kristiansand Domkirke, røper hun videre.

Den offisielle åpningen av Knuden-dagene vil sesamelevene stå for på Rådhuskvartalet. Åse forteller at det vil bli både sang og musikk før turen går videre til Smuget galleri ved Sørlandets Kunstmuseum, hvor de samme elevene vil åpne sin egen kunstutstilling.
– Sesamelevene er elever som går på andre trinn. Hos oss deltar de i et program som gir dem en liten smakebit på de ulike fagene kulturskolen har å tilby elevene fra 3. trinn, forklarer hun.

Bli med
Videre forteller hun om et program tettpakket av kulturelle innslag innenfor flere sjangere og retninger.

Det vil bli alt fra rockekonsert til danseoppvisning og filmfremvisning. Alle arrangementene i regi av kulturskolen under Knuden-dagene er gratis og åpne for alle.
– Vi setter også opp flere teaterstykker på Musikkens hus i Kongens gate. Det blir konsert i Kristiansand Domkirke og en konsert hvor også elevene selv har komponert sine egne stykker. Elevene på visuell kunst har også forskjellige utstillinger innenfor flere sjangere som vil bli åpnet denne dagen, lokker hun.
Som om ikke dette var nok forteller Åse om at publikum inviteres til impro-teater hvor de selv kan delta.
– Dette er utrolig morsomt. Kom som du er og kast deg med, smiler hun.

Gleder seg

PROGRAM: Det vil bli et variert program under Knuden-dagene 2019.
Foto: Knuden – Kristiansand kulturskole/Karoline Rise Nøstdal

Både elever og lærere gleder seg stort til Knuden-dagene og Åse forteller om mange sene ettermiddager med øving og planlegging for å få alt til og gå knirkefritt.

– Vi har mange svært dyktige elever som gleder seg veldig til å vise frem alt de har jobbet med. Mange av dem elsker å opptre, og vi syntes det er gøy å kunne komme ut og spille på andre arenaer enn dem vi opptrer på til vanlig. Nå gleder vi oss en masse og håper mange tar turen innom ett eller flere av våre arrangementer denne helgen, avslutter hun.

 

Back To Top