fbpx
skip to Main Content

Liv og lære

Fakta: Falck Helse bedriftshelsetjeneste

– Etablert 2002, da med navnet Aktiv Helse
– 19 ansatte på Sørlandet (pr. 1.3.2019)
– Kontorer i Arendal, Vennesla og Kristiansand

Når man jobber i helsevesenet er det kanskje en selvfølge at man også tar vare på sin egen helse. Eller er det egentlig slik?

Har man lært litt om hvordan fysisk aktivitet kan være en løsning på mange helseutfordringer, er det kanskje naturlig at mennesker med en helsefaglig utdanning er litt over gjennomsnittet fysisk aktive?

Er det sant at lærdom om balansen mellom tåleevne og belastning fører til endret adferd? I så tilfelle skulle vel fysisk aktivitet være en god måte å øke evnen til å tåle hverdagens belastninger bedre på? Dette burde vel i alle fall alle med en helsefaglig utdanning vite og ta hensyn til i sin hverdag?

Vel, alle som har levd noen år vet at dette ikke alltid stemmer helt. Det er slett ikke slik at alle som vet fysisk aktivitet er magisk for helsa faktisk driver med fysisk aktivitet, men heldigvis finnes det noen unntak. I Sørlandsparken har vi møtt en gjeng spreke medarbeidere i Falck Helse Bedriftsidrettslag som daglig er i kontakt med enkeltpersoner og bedrifter som har ulike utfordringer de sliter med.

De ansatte i Falck Helse har både fagkunnskapen bak hvorfor fysisk aktivitet «virker» og selvopplevde positive opplevelser knyttet til fysisk aktivitet, sammen og hver for seg

Her er litt av hva gjengen har gjennomført i 2018:
Falck Helse Bedriftsidrettslag var aktive i Terrengkarusellen og stilte blant annet med fem lag i Oljestafetten 2018 (bildet).

Av den mer ekstreme varianten kan vi nevne at to ansatte fra Sørlandet deltok i No Finnish Line i Oslo. Dette løpet handler om å løpe så langt du kan i løpet av tre døgn for å samle inn penger til Stine Sofie Stiftelsen. Øyunn Bygstad (sekretær) er ultraløper og gjennomførte hele 248 km. Geirulf Stoveland (HMS-rådgiver) gjennomførte også med stil; han løp sin første ultradistanse på 48 kilometer rundt Oslo rådhus.

Daglig leder: Ole Kristian Lauvland under Oljestafetten 2018

Bedriftshelsetjenesten til Falck Helse oppfordrer alle til å bevege seg minst 10 000 skritt om dagen, i tråd med råd fra Verdens Helseorganisasjon. Dette tok daglig leder Ole Kristian Lauvland på alvor å i 2018; han gjennomførte minimum 10 000 skritt hver dag i hele 2018. «For meg som sitter på kontor hele dagen, krevde det en daglig ekstra innsats, mer enn jeg var forberedt på.» sier Ole Kristian og oppfordrer andre til å teste hvor mange skritt som tas daglig. I 2019 er kravet senket noe, men han har ambisjon om minimum 70 000 pr uke.
Her er det altså snakk om liv og lære, noe mange bedrifter på Sørlandet har fått nyte godt av gjennom mange år. God fagkunnskap kombinert med egne erfaringer utgjør et særdeles godt grunnlag for å hjelpe andre personer og bedrifter i gang med et litt mer aktivt liv.

Vi heier på alle i Falck Helse og ønsker dem et sprekt nytt år i 2019. Til alle dere som er kunde hos Falck Helse; utfordre dem gjerne på hva som skal til for å få din bedrift litt mer aktive.

Nå gleder de seg veldig til Terrengkarusellen starter, og håper på å treffe mange kjente i løypa.

God helse er god business!

Back To Top