fbpx
skip to Main Content
GOD TUR: Det er meldt godt skiføre på Sørlandets fjelltopper i påsken, noe som burde sikre den rette stemningen. Foto: DNT.

Påskeklart på fjellet

Til tross for sen påske er det fine forhold på fjellet. Nå står DNT Sørs hytter klare for å ta imot påskeglade nordmenn.

 

Det ligger til rette for en flott påske i fjellet, med aprilsol og gode skiforhold de fleste steder.

– Frivillige og ansatte i DNT har jobbet på spreng de siste ukene for at du skal kunne få den perfekte påskeferien med ski på beina og appelsinpause i solveggen. Selv om påsken er sen, er april en spesielt flott tid i fjellet, med lyse dager og ordentlig varme fra sola, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Dag Terje Klarp Solvang.

Godt føre
I Setesdalsheiene er det skiføre fra ca. 500 moh og oppover. Det er nok snø, og selv om det er litt mildt på dagen, er det såpass kaldt på nettene at snøen minker minimalt. Akkurat nå er det faste forhold og nok snø til en flott påsketur. Vannene over ca. 900 moh. skal være bra, mens lavere kan det være noe usikkert med overvann og åpne oser noen steder.

Hyttevakt
DNT Sørs hytter står klare for å ta imot besøk, og på flere av hyttene vil det være hyttevakter i påsken. Du kan treffe hyttevakter på Lakkenstova, Gaukhei, Josephsbu, Kvinen og Bossbu.

– På Lakkenstova er det hyttevakt fra palmesøndag til 1. påskedag. Alle sengene på loftsetasjen blir fikset før påske. De blir høyere og får skillevegger. Hyttevakta selgesd et brownies og kaffe som dessert til overnattende gjester. Ta med deg familien og ta påskeovernattinga på Lakkenstova, frister Solvang.

På Gaukhei frister hyttevakta med salg av boller i løpet av påska.
Legger du påsketuren til Kvinen blir det salg av boller og kaffe på palmelørdag og palmesøndag. Påskeaften blir det quiz for overnattende gjester. Bruk påskeferien til å teste de flotte, nye hyttene på Kvinen.

Du treffer hyggelige hyttevakter på Bossbu og Josephsbu også i løpet av påska.

Hytterekord
Friluftsliv er i vinden som aldri før. I følge en helt fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for DNT har nesten 6 av 10 nordmenn planer om å dra på fjelltur i år. DNT-hyttene opplevde en oppgang i antall påskeovernattinger på seks prosent i fjor. Det er likevel fortsatt plass til etternølere på de fleste hyttene.
– Noen hytter har mer trøkk enn andre i påsken. Vi har hytter for de som vil ha sosialt fellesskap og for de som søker ro og fred. Å feire påske på en DNT-hytte er en opplevelse jeg unner alle, sier Klarp Solvang.

Back To Top