fbpx
skip to Main Content
PREMIERE: Under Barnefilmfestivalen blir det norgespremiere på den norsk-kroatiske spillefilmen «Min bestefar er en alien», med Nils Ole Oftebro i hovedrollen. Foto: presse.

Rekordsalg til Barnefilmfestivalen

Barnefilmfestivalen i år er den 22. i rekken og ligger an til å bli den mest besøkte i historien.

 

Barnefilmfestivalen er en av Norges største og viktigste kulturarrangementer for barn, og en av Europas ledende filmfestivaler for denne målgruppen. Den 22. Barnefilmfestivalen i Kristiansand går av stabelen 29. april til 4. mai. I alt vises nærmere 100 barne- og ungdomsfilmer fra 28 land. I tillegg arrangeres det workshops, kurs og verksteder som skal bidra til å utvikle barnefilmskapere ytterligere. Det blir også visninger og arrangementer i Arendal og Farsund, og lørdag 4. mai deles det ut priser.

Norgespremiere
«Min bestefar er en alien» heter åpningsfilmen og har norgespremiere under årets Barnefilmfestival. En av hovedrolleinnhaveren i den norsk-kroatiske science fiction-filmen, Nils Ole Oftebro, vil være tilstede når Barnefilmfestivalen åpner. Det norske produksjonsselskapet Filmbin er medprodusent og kjent for å stå bak en rekke suksessfulle barnefilmer de siste årene. Den siste var den mestvinnende norske filmen i 2018, Los Bando.

– Det er veldig moro og en stor ære at «Min bestefar er en alien» får sin norgespremiere som åpningsfilm på Barnefilmfestivalen. Det er jo en av Norges viktigste filmfestivaler, mener produsenten Nicholas Sando.

Sjokksalg
Filmfestivalen har aldri opplevd like stor publikumsinteresse.

– Det er vanvittig gøy å oppleve den enorme responsen. Vi har aldri erfart noe lignende tidligere. Det var rekord i fjor også, men akkurat nå har vi doblet det tallet. På tre dager er det gått nesten ni tusen billetter, forteller programsjef Stina Ask Mikkelsen.

Til sammenligning var det 15 880 som besøkte festivalen i 2017, og 18 000 i 2018.

Dagsaktuell
Barnefilmfestivalen forsøker å favne bredt, med noe for alle barn og ungdommer.

– I år inviterer vi med oss gjestene på en reise gjennom tid og rom hvor de kan møte superhelter og hverdagshelter. Det blir et stort antall sci-fi-historier, spennende mysterier og redningsaksjoner. Vi har filmer om alt fra fotballspillere og havfruer til hekser og romvesener. Filmene berører også samfunnsaktuelle spørsmål om blant annet miljø og flyktningers situasjon, bemerker Mikkelsen.

Back To Top