fbpx
Annonse:
NIENDE TOPPTUR: Utsikt Fra RavnåstippenFoto: Kristin Tverberg
NIENDE TOPPTUR: Utsikt fra RavnåstippenFoto: Kristin Tverberg

Ti på Topp 2019 – Årets Topp nr. 9 – Ravnåstippen

Fakta: Hva er Ti på Topp?

Lyst å oppleve noe av den beste naturen
kristiansandsområdet har å by på?
Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.
Ti på Topp er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding:
www.tipåtopp.no

Adkomst:
Fra Kristiansand sentrum kjører du mot Evje på R9 Når du kommer til Mosby tar du til høyre i rundkjøringa og fortsetter på FV405 til du har passert lyskrysset og broa over Otra. Etter gartneriet rett ovenfor Jokerbutikken tar du inn Høylandsveien til høyre og parkerer ved Kvarstein skole.

Selve turen
Turen starter på asfalt og går på skogsbilvei eller gode stier. Fra parkeringsplassen ved Kvarstein skole følger du sykkelstien nedover mot Kristiansand når du har passert Joker butikken og kommer til en rød låve krysser du veien og fortsetter ned mot elva på sykkelstien og krysser jernbanelinja i undergangen. Elva krysser du på hengebrua og fortsetter opp mellom husene på andre siden. Fortsett så til høyre oppover veien til du har passert gården på venstre siden. Et lite stykke etter gården følger du skogsbilveien oppover. Når du kommer til det første vannet på toppen følger du stien innover og forbi ett vann til og vider ut mot Ravnåstippen
OBS: På grunn av dyr på beite er det viktig å gå forbi gården og følg skogsbilveien, ikke gå over jordene.

Sett av god tid til å nyte utsikten over Kvarstein og Otra!
Turen tar ca 2-3 timer og er ca 6 km lang. Den er stedvis ganske bratt så den egner seg ikke for de aller minste.

Sett av god tid til å nyte utsikten!

Turen er flott og ganske kort. Den er stedvis ganske bratt så den egner seg ikke for de aller minste.

 

 

 

 

 

 

«Spøkelseshuset» ligger idyllisk til

Flott traktorveg deler av løypa