fbpx
skip to Main Content
TIENDE TOPPTUR: Utsikt fra Kvarodden Foto: Kristin Tverberg

Ti på Topp 2019 – Årets Topp nr. 10 – Kvarodden i Randesund

Fakta: Hva er Ti på Topp?

Lyst å oppleve noe av den beste naturen
kristiansandsområdet har å by på?
Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.
Ti på Topp er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding:
www.tipåtopp.no

Finne frem til start
Kvarodden ligger ca 15 kilometer fra Kristiansand sentrum. Kjør østover mot Rona og sving til høyre og følg Høvågveien ca. 3 kilometer før du svinger til høyre inn på Kongshavnveien og følger denne ca. 2 kilometer. Deretter svinger du til venstre inn på Støleveien. Kjør Støleveien ca. 700 meter, og sving til venstre inn på Kvarenesveien. Kjør ca 1,3 kilometer og sving inn på Kystveien. Følg Kystveien ca. 900 meter og parker på p-plassen ved enden av veien ved badeplassen. Du er fremme!

Selve turen
Nå tar du beina fatt og går fra parkeringsplassen ved badeplassen og ut på Kvarodden. Det er ca. 2 kilometer tur/retur i en fantastisk uberørt kystnatur. Du har en magisk utsikt over Kvåsefjorden, kan puste og føle en frisk bris fra havet, og ikke minst høre bølgende slå mot land. Benytt gjerne muligheten til å ta et forfriskende bad i havet.

HUSK Å VISE RESPEKT FOR FERDSELSFORBUDET I INNMARK/BEITEMARK.

Du vandrer også i et kulturhistorisk landskap fra 2 verdenskrig. På Kvarodden ligger Kristiansands best bevarte strandforsvarsanlegg. Forsvarsverket ble bygget av tyskerne under krigen for å bevokte den strategiske viktige Kvåsefjorden.

Stridsvogntårnet
Midtveis i krigen ble strandforsvarsanlegget på Kvarodden forsterket med et fransk stridsvogntårn med kanon i kaliber 3,7cm. Tyskerne monterte en rekke slike tårn fra erobrede, foreldede stridsvogntyper i sine festningsverk langs kysten av det okkuperte Europa. Tårnet på Kvarodden er det siste gjenværende av opprinnelig ca åtte tårn som ble montert på bunkere i Kristiansand-området. Tårnet stammer fra en fransk Renault FT17 stridsvogn, som ble erobret av tyskerne i Frankrike i 1940.

GOD TUR

 

Back To Top