fbpx
skip to Main Content
TOPP: F.v Britt Hilde Hattrem, Monika Hattrem-Berge, Marius Hattrem og Jim Roger Hattrem gikk alle ti toppene allerede første natten. Foto: Privat

Kick off Ti på Topp

Fakta:

Lyst å oppleve noe av den beste naturen
kristiansandsområdet har å by på?
Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.
Ti på Topp er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding:
www.tipåtopp.no

Søndag 5. mai markerer Bedriftsidretten oppstart av årets Ti på Topp sesong.

Våren har endelig meldt sin ankomst for alvor og Bedriftsidrettskretsen i Agder kan knapt vente med å få sparket årets tursesong skikkelig i gang.

  • På søndag har vi kick off for og gleder oss til å markere at sesongen endelig er i gang, smiler Kristin Tverberg som er i full gang med å få på plass de siste detaljene.
EKKO: Oda Sofie Birkeland (7 år) og Sindre Aleksander Birkeland (5 år) har vært på Indre Barlindalshei og funnet ut at det er bra ekko der. Foto: Linett Eriksen Birkeland

Enkelt konsept

Ti på topp arrangeres som et lavterskeltilbud for familier, bedrifter, vennegjengen, hunden eller for konkurransemennesket. Hvert år velger vi ut ti nye turmål i Kristiansandsregionen. Turene går du når det passer for deg, sammen med hvem du vil, eller alene. Innimellom vil det også komme fellesarrangementer man kan melde seg på.

  • Noe av det geniale med naturen er jo at den er åpen hele tiden. Vi har egen hjemmeside og app med informasjon som gjør det enkelt og trygt å finne frem og tilbake til alle toppene. Dette hjelper oss til å teste nye stier og ikke bare holde oss på de kjente og kjære som vi kjenner godt, forteller hun.
  • Tryggheten i den tekniske løsningen fører også til at uerfarne turgåere våger seg ut i naturen, og det er vi veldig glad for, fortsetter hun.

 

Søndagens arrangement

Arrangementet på søndag vil gå ut fra parkeringen i småbåthavna ved Roligheten Camping klokken 11:30 og Kristin anslår turen til å ta cirka to timer.

  • Alle er velkomne til å være med uansett om du har meldt deg på Ti på topp eller ikke. Turen har en enkel vanskelighetsgrad og passer kanskje ekstra godt for småbarnsfamilier, lokker hun.

 

Videre forteller hun at Gumpens Auto venter på toppen med en liten overraskelse til alle som blir med.

  • I tillegg vil alle som kommer til topps få gratis tilgang til Aquarama bad søndag ettermiddag. Værmeldingen er på vår side og hva er vel bedre enn å starte søndagen med en topptur for så å avslutte den med et bad, smiler hun.
VERT: Hver topp har minst en egen toppvert som er ansvarlig for merking, turbok og lignende. Kristin skryter av innsatsen de frivillige legger ned. Foto: Privat

Flest mulig

Kristin legger til at turkonseptet er for alle uansett om man vil rusle en tur med barnebarnet eller gjøre det hele til en konkurranse.

  • Vi åpnet den tekniske løsningen for en uke siden og allerede første natten var det en gjeng som hadde gått alle toppene. Er du supersprek kan du ta alle ti på en dag, men for de fleste av oss er en tur daglig perfekt. Ti topper på en natt er ekstremvarianten, men vi er veldig glade for at noen er så dedikerte, smiler hun.

 

Ti på topp arrangeres i samarbeid med DNT Sør og Midt-Agder Friluftsråd.

  • Vi i Bedriftsidretten er ikke eksperter på tur så vi er veldig glade for gode samarbeidspartnere som hjelper oss både med å velge ut turmål og å legge til rette for flotte turopplevelser. Vår visjon er et sprekere Norge og vi håper at Ti på Topp kan være et bidrag til å få enda flere mennesker ut i naturen og opp på toppene. Velkommen skal dere være, avslutter hun.
Back To Top