fbpx
skip to Main Content
NIENDE TOPPTUR: Utsikt fra RavnåstippenFoto: Kristin Tverberg

Ti på Topp 2019 – Årets Topp nr. 9 – Ravnåstippen

Fakta:

Lyst å oppleve noe av den beste naturen
kristiansandsområdet har å by på?
Ti På Topp er et godt tilrettelagt turtilbud som passer for alle uansett alder, fysisk form og turerfaring. Du velger selv om du vil gå alene, sammen med venner, familie eller kollegaer. Vi tar for oss 10 ulike turmål i kristiansandsregionen årlig. Gjennom gode turbeskrivelser, kart med inntegnede ruter, god merking, egen app og premiering, ønsker vi å motivere folk til å begi seg ut i nærmiljøet. Lønnen for at man tar turen er god fysisk form, god helse og flotte naturopplevelser. Aktivitetsperioden varer fra 28. april til 13. oktober 2019.

Ti på Topp legges til rette av Bedriftsidretten i samarbeid med Den Norske Turistforening Sør og Midt Agder Friluftsråd.
Ti på Topp er «et folkehelsetilbud for hele familien»

Informasjon og påmelding:
www.tipåtopp.no

Adkomst:
Parker ved Kvarstein skole eller ta buss nr. 30 eller 31 til Kvarstein.

«Spøkelseshuset» ligger idyllisk til

Selve turen
Fra skolen går du sørover langs riksvegen og tar til høyre for å benytte hengebroa over Otra. Nyt utsikten fra broa før du fortsetter rett frem gjennom gårdstun, over bilveg og videre rett frem inn på en traktorveg. Du kommer da snart til et «Kråkeslott hus» som ligger under heia i sør-enden av jordet. Følg stien oppover lia. OBS: Her er det innmark med beitende sauer og kuer- Vis hensyn!

Flott traktorveg deler av løypa

Det er viktig å finne riktig vei opp i lia. Passer huset på din høyre side og følg vegen til øvre del av jordet- Her går du til høyre på en gammel skogsveg som går bak huset. Følg stien bratt oppover lia der eiketrærne står tett. Etter noen hundre meter tar du stikryss til høyre og går mot Ravnåstippen. Følg den tydelige skogsvegen. På toppen kommer du til et skogstjern. Der tar du til høyre i stikryss. Etter 400 meter kommer du til Ravnåstippen.

Sett av god tid til å nyte utsikten!

Turen er flott og ganske kort. Den er stedvis ganske bratt så den egner seg ikke for de aller minste.

Utsikt til topp punktet
fra Ravnås
Back To Top