fbpx
skip to Main Content
PRISBELØNNET: Steffen Borgersen fra Grim var vinneren i femte kull av Gründerhub. Her er han flankert av Leif Pedersen fra SR Bank og Terje Klungland fra Coworx. Foto: Christine Wassengen.

Håper flaskepant skal bli millioner

Steffen Borgersen fra Grim har laget en ordning hvor publikum kan donere sine panteflasker og -bokser til idrettslag og veldedige organisasjoner, for å slippe å pante tomgodset selv.

– Hentepant er en tjeneste som gjør at du som privatperson kan hjelpe organisasjoner og tiltak med den enkleste form for støtte, og det er rett og slett med pantegods, forteller Steffen Borgersen.

Flaskehals
Ideen kom som følge av at flaskene og boksene begynte å hope seg opp hjemme hos idéskaperen, Steffen Borgersen fra Grim.

– Jeg vil helst slippe å pante det. Hvis jeg kan gi det til noen som har mer bruk for det enn meg, og som kan få mer volum av å hente hos flere, gjør jeg heller det. Laget vil jo forhåpentligvis få faste givere av pant som kan bidra med en jevn og noenlunde forutsigbar inntekt.

Gi bort pant
Forretningsmodellen ligger i at Hentepant tar prosenter av panten som formidles. Utvekslingen skjer via en hjemmeside hvor giveren kan velge hvem han eller hun ønsker å gi bort panten sin til. Vedkommende får en tekstmelding dagen før mottakeren skal kjøre ut på sin henterunde, hvorpå giveren kan sette panten klar ute på gaten. Beløpene kan bli betydelige.

Selskapet ble stiftet i fjor sommer. Arthur Arnesen fra Tromsø hadde tilfeldigvis samme idé og ble med i samme selskapet.

– Han tok kontakt med meg fordi jeg hadde luftet ideen på et nettforum. Vi har brukt lang tid på å sette sammen en forretningsmodell som kan være levedyktig,

Testfase
Tromsø kommune er med som investorer i prosjektet som ble realisert i fjor.

– Nå er vi i testfasen, men vi må erkjenne at vi må gjøre ordningen nasjonal for at inntektsstrømmen skal monne.

Videre håper han at Hentepant-ordningen vil kunne bidra til markedsføring og tilstedeværelse for mottakerne. Foreløpig er det kun Just Idrettslag som er registrert som mottaker. Dette er i ferd med å endre seg. Han bedyrer at han får kontakt på daglig basis fra andre som ønsker å ta del.

– Vi må være 100 prosent sikre på at vi har en ordning som virker før vi ruller den ut til alle.

Vant pris
Rett før jul fikk selskapet en ny investor som bidrar til økonomisk handlingsrom hva gjelder utvikling, design og posisjonering.

– Det er ikke bare kapital de bidrar med, men også kompetanse, bedyrer oppfinneren som vant idékonkurransen Gründerhub i januar, og kunne dra hjem med en sjekk på 50 000kr fra SR Bank.

– Det hjelper mye og validerer det vi holder på med, samtidig som det motiverer oss til å stå på litt hardere, røper han.

Avslagene har det nemlig ikke manglet på, selv om Borgersen og kompani er de første som har nettopp denne tjenesten. Det var først når de fikk kontorplass i gründerhuset Coworx at det hele begynte å løsne.

– Da fikk vi hjelp til både det ene og det andre. De som ikke kan hjelpe oss på huset, har jo likevel sine egne kontakter. Der har vi fått mye uvurderlig hjelp. Det var som å sette en turbolader på en Porsche. Ideen er nesten ingenting, mens gjennomføringen betyr alt, bedyrer gründeren.

Nå mangler Hentepant først og fremst flere givere, før ideen og ordningen kan nå sitt fulle potensiale.

Back To Top