fbpx
skip to Main Content
SETT SEIL: Den 15. juni arrangeres Flødeseilasen igjen, men i år blir det et utvidet program med aktiviteter for hele familien, på Bredalsholmen. Bildet er fra et tidligere seilas. Foto: Ole Stian Øslebye.

Maritim dag på Bredalsholmen

Vågsbygd Seil- forening inviterer til en aktivitetsdag med maritimt tema og dertilhørende regatta på Bredalsholmen 15. juni.

Flødeseilasen er et årlig arrangement i regi av Vågsbygd Seilforening hvor over 50 båter er med. Dette skal arrangeres for 13. gang den 15. juni. I år ønsker de å nå ut til flere ved å arrangere konkurranser og aktiviteter for store og små. Her er det lagt mye vekt på at barnefamilier skal kunne få seg en begivenhetsrik dag i vannkanten. Det er første gang Vågsbygd Seilforening arrangerer en familiedag av denne størrelsen.

Konkurranser og moro
På dagtid er det lagt til rette for blant annet fiskekonkurranse, roing og seiling for barn hvor man kan møte både Elias, Politiet, landets beste fluekastere og Redningsselskapet. Er man ekstra heldig, er det mulig å få sitte på med politibåten.

– Selv om barn som skal seile får låne redningsvest, er publikum anbefalt å ha med egne redningsvester siden man tilbringer mye tid ved vannet, forteller general for programmet og medlem i seilforeningen, Ole Stian Øslebye.

Grillmat og is
Det er mulig å ta med niste, men det er også mulig å få kjøpt grillmat, iskrem og drikke under arrangementet.
Tradisjonen tro, går Flødeseilasen av stabelen, med start- og målstrek ved Bredalsholmen. Denne er åpen for alle turseilere. Tidligere har målstreken vært i Lillesand, men grunnet synkende deltakerantall ble denne flyttet og seilasen åpnet opp for alle klasser.

Bryggefest
Folkefesten varer fra klokka 11 til 17, og det er gratis å delta. Etter regattaen, klokka 19, kan de voksne ta seg en dans på brygga til levende musikk servert av New Orelans Jazzcab. Også her blir det servert mat og drikke, utover de sene nattetimer.

Lurer du på hvorfor det heter Flødeseilasen er det fordi fløteisprodusenten Hennig-Olsen var og fremdeles er sponsor.

Back To Top