fbpx
skip to Main Content
ÅPNET IGJEN: Posebymarkedet har åpnet igjen. Hver lørdag frem til 11. august vil du finne lopper og andre kuriositeter her.

Posebymarkedet er tilbake

Posebymarkedet arrangeres for 21. gang i år. Hver lørdag frem til 11. august, vil du finne lopper og hyggelige mennesker å ta en kaffitår med, øverst i Posebyen. Området vil også kunne by på flere aktiviteter gjennom sommeren.

Tradisjonelt har Posebymarkedet vært arrangert i Holbergsgaten, øvre del av Henrik Wergelands gate og halve Skippergaten. Grunnet klager fra beboere, som følte seg innestengt, ble området begrenset. Flytting var aldri aktuelt.

– Skal et marked bestå, må det være i den gamle delen av byen. Jeg har vært på markeder verden rundt, og det er på de eldste stedene hvor det bor folk du finner dem. Markedet som konsept har eksistert like lenge som menneskene, for hadde ikke mennesker hatt marked, hadde vi ikke bestått. Det var der vi kjøpte, solgte, byttet og gjorde oss kjent med nye ting, mener lederen av Posebymarkedet, Laila Karlsen.

Kulturaksen
Hun mener vi må slå ring om Posebyen og finne på noe som gagner mennesker men som ikke skiller seg forferdelig bråkete ut.
– I kommunen var det mye snakk om at kulturaksen bare hadde trengt å gå fra Kilden til Torvet, men noen av oss mener Posebyen er attraktiv i seg selv. Kan vi få aksen til å fortsette videre opp, siden kommunen eier store deler av kvartal fem, må vi kunne få til noe her også. Da vil det bli et trekkplaster for vanlige folk og ikke bare turister. Vi trenger et slikt punkt, mener Ståle Selmer-Olsen.

Turistdestinasjon
Han er Styreleder i Foreningen Posebyen og Kvartal Fem samt styremedlem i Posebyen Velforening, mener det er ønskelig å bevare Posebyen som en gamleby i større grad enn det har vært til nå.
– I den forbindelse er dette som både Posebymarkedet og byselskapet driver med veldig viktig, sier ildsjelen.

Sammen med Kvartal Fem jobber han med å skape mer liv og røre i Posebyen, da spesielt i tilknytning til kvartal fem, og gjøre det til en større turistdestinasjon enn det er i dag.

Marked
Fra 1. juni og frem til 11. august vil det være marked hver lørdag øverst i Posebyen, nærmere bestemt i området hvor Kristian 4des møter Kronprinsens gate. Der vil privatpersoner, tradisjonen tro, selge lopper og annet. Da vil Kafé Posebyen holde åpent.

– Da blir det bord, stoler, benker og tilgang til toaletter i bakgården til Kvartal Fem. Enkelte lørdager blir det også underholdning og aktiviteter her, røper Ståle.
Samtidig blir det åpent hus i det kulturhistoriske senteret, Bentsens hus.

– Målet er å ha en person som kan være her og fortelle besøkende om husets historie og om Posebyen, røper Svein Ole Breland, leder ved Christianssands Byselskab.
Allsang
Hver onsdag gjennom sommeren blir det dessuten kormusikk og allsang i bakgården til Bentsens hus klokka 19, med salg av kaffe og kaker fra klokka 18.

Back To Top