fbpx
skip to Main Content
VÅRMARKED: Det var et vellykket vårmarked på Hånes senter, som fristet til gjentakelse.

Ny tradisjon på Hånes

Det var et vellykket vårmarked Hånes senter arrangerte i mai, med 25 utstillere og hundrevis av nysgjerrige kunder.

Hånes senter har det siste året opplevd en gjenoppstandelse gjennom hardt arbeid og et genuint engasjement for bydelen. Foruten Kiwi var det stort sett bare Lefsebakeriet og Hudpleieskolen som var igjen av det gamle senteret, men i det siste har plassen fått en innbydende kafé, og det har vært en del nye handelsmenn og handelskvinner som har åpnet dørene der.

Annerledes senter
For å få lokalbefolkningen til å innse hva de har rett utenfor stuedøra, har Hånes senter forsøkt å tiltrekke kundene med et litt annereldes sentertilbud.

– Vi har hatt et julemarked men fant ut at vi gjerne ville gjøre noe lignende og lage litt liv i sommerhalvåret også, forteller daglig leder ved Kiwi på Hånes senter, Alexander Haaheim.

Godt besøkt
Selv er han fornøyd med dagen. Tjuefem utstillere og salgsboder omkranset parkeringsplassen, hvor en kunne få kjøpt alt fra pyntesaker, lopper og grillmat til armbånd, sukkerspinn og godteri. Bøker og kunst fra lokale talenter var også til salgs.

Når sola tittet frem, dukket også de skuelystne opp for å sikre seg noen smaksprøver på forskjellige delikatesser, være med på konkurranser eller teste el-sykler hos Sykkelguttane.

– Det har vært greit. Det er godt med folk. Det er alltid slik når man arrangerer noe for første gang at en må finne ut av saker og ting underveis, men når de forhandlerne er med, går det alltid bra. Litt hektisk blir det alltid, smiler han.

Ny tradisjon
Nå satser de på å gjøre en tradisjon av et vellykket arrangement.
– Planen er å fortsatt holde julemarked og vårmarked. Vi har jo opplevd litt kundeflukt til Sørlandsparken og sentrum, men vi ser jo også det at folk stiller opp når vi skaper litt liv og røre lokalt, bedyrer Haaheim.

Strikk og tygg
Kjell Are Jans er en av dem som har prøvd lykken med sin egen butikk og åpnet Digg i januar hvor han selger godteri og brus på den ene siden av butikken, og strikkegarn på den andre.

– Det er jo digg med garn også, ler han. Det er datteren min som styrer med den biten, sier han før han ekspederer noen sukkerhungrige kunder.

Innehaveren sier det har gått i bølgedaler men at salget jevnt over går i en stigende kurve. Dager som vårmarkedet er slike han lever for.
– Jeg har hatt større salg på to timer i dag enn mandag og tirsdag samlet, medgir han.

Større neste år
Eivind Sandvik ved Hånes Bygg er en av initiativtakerne bak arrangementet. Han lover et mye større marked neste år.

– Vi ønsker å heller ha ett stort sommermarked i stedet for flere små og halvgode. Derfor flytter vi vårmarkedet til etter 17. mai neste år, inviterer 75 utstillere og sørger for underholdning. Da blir det flere aktiviteter for barna, inkludert hoppeslott, røper han.

Back To Top