fbpx
skip to Main Content
GJENHØR: Vidar Lønn Arnesen var kjent for landets mest populære radioprogram, «Ti i skuddet» gjennom 42 år. Programmet har nå fått sin renessanse på Radio Vinyl. Foto: Radio Vinyl.

Ti i skuddet fra Kjevik – 50 år etter

En julidag i 1969 samlet ungdommer seg i Kjevik for å stemme på sine favorittsanger i det populære radioprogrammet «Ti i skuddet». Nå gir Vidar Lønn-Arnesen oss et gjenhør med de samme klassiske sangene.

 

Land og strand reiste de rundt for å lage programmer i flere år. Vidar Lønn-Arnesen fylte samfunnshus, gymnastikksaler og aulaer med unge som lengtet etter ny og spennende popmusikk.

– Overalt ble vi tatt godt imot, og køene for å være med og stemme med mentometerknapp, de var ofte lange, minnes Lønn-Arnesen.

Om man var ung på 60-tallet og interessert i popmusikk, da var «Ti i skuddet» noe man måtte få med seg om man ville høre siste nytt på musikkfronten.
Konseptet var enkelt. De mest populære poplåtene, både norske og utenlandske, ble jevnlig rangert i det som ble kalt Norges eneste smaksbarometer. Hver gang var det to ungdomsjuryer på to forskjellige steder i landet som stemte på sine favorittplater.

Norsk på listen
Denne uken har turen kommet til Kjevik, og vi må skru tiden helt tilbake til 18. juli, året 1969. På denne sommerdagen møtte unge musikkglade opp for å stemme over hvilke artister som fortjente en plass på toppen av Ti i Skuddet.
De oppmøtte ga sine poeng ved å trykke på en mentometerkapp, og mentometeret viste i prosent hvor mange som trykket hver gang.
Musikken som falt best i smak i Kjevik denne dagen kom fra The Beatles, som endte på førsteplass med hele 193 poeng. På topp 10-listen fikk de selskap av andre kjente navn som Elvis Presley, Simon & Garfunkel og ikke minst det norske bandet The Buccaneers.
Vidar Lønn-Arnesen, som selv hadde ideen til programmet på 60-tallet, håper at den nye serien Tid – i skuddet på Radio Vinyl kan friske opp de beste minner, og skape den samme begeistringen hos dagens lyttere. Programmet sendes fredag 19. juli på Radio Vinyl kl. 17:00 og går i reprise søndag kl. 22:00. Opprinnelig gikk det på NRK radio, ukentlig fra 1965 til 2007, med få opphold gjennom tidene.

Slik stemte ungdommene i Kjevik 18. juli 1969:
1. The Beatles – The Ballad of John & Yoko (193)
2. The Tremeloes – Once On A Sunday Morning (163)
3. Elvis Presley – In The Ghetto (161)
4. The Marmalade – Baby Make It Soon (153)
5. Simon & Garfunkel – The Boxer (139)
6. Tommy Roe – Dizzy (134)
7. Andy Williams – Happy Heart (131)
8. The Beatles – Get Back (122)
9. The Buccaneers – Heia Norge (119)
9. Des O’ Connor – Dick-A-Dum-Dum (King’s Road) (119)

Back To Top