fbpx
Annonse:
DEBUTANT: «Matters» Av ASH Er En Av Utgivelsene Vi Har Hørt Nærmere På Denne Måneden. FOTO: Presse.
DEBUTANT: «Matters» av ASH er en av utgivelsene vi har hørt nærmere på denne måneden. FOTO: presse.

Musikknytt

Vi har sjekket ut noen av sommerens musikkutgivelser og skrevet noen ord om hva vi synes om dem.

 

ASH
Matters
EDM – SINGLE
Utgitt: 14. juni

ASH, kort for Ashkan Alimohommadi, ble født i 1995 i Nord-Iran og kom til Norge som politisk flyktning i 2000. Siden den gang har han bodd i Kristiansand. Her fikk han interesse for musikk allerede i tidlig alder. Som 16-åring begynte han å mikse musikk, og har i løpet av det siste året fått en sentral rolle innenfor det norske klubbmiljøet, skal vi tro plateselskapet. I følge dem har han også spilt for alle de største klubbene innenfor landegrensen, og har faste spillejobber i hele Norden. Nå har ASH tatt steget videre, og brukt mye av tiden i hjemmestudioet der han produserer egen musikk.

Singelen Matters gjestes av artisten Adam Douglas, som synger på låta. Musikken er tydelig inspirert av Avicii og Swedish House Mafia. Sangen er dansbar og fengende. Det sangbare synth-hook´et er på plass som seg hør og bør, men her er lite orignalitet å spore. Både melodiføringen og synthene låter allerede en smule datert. Selv teksten er svært klisjéfylt og uten noen klar mening.

Silje Torsøe
Closer
JAZZPOP – SINGLE
Utgitt: 2. juli

Silje Torsøe er en jazz-artist fra Lyngdal som tidligere denne måneden platedebuterte med en poppete jazz-single á la danske Hanne Boel, komplett med slap-bass og smooth saksofon svøpet i romklang. Artisten opptrådte på Kongsberg Jazzfestival denne sommeren og er i vinden med sin radiovennlige jazz. Closer er sensuell og dansbar, og som skreddersydd for romantiske detektivserier.

Stemmen til Torsøe er som skapt for denne sjangeren og vil nok kunne gjøre en god karriere dersom hun evner å komme seg over landegrensene.

Sugarbrand
I Wanna Dance
COUNTRY – SINGLE
Utgitt: 24. juni

Sugarbrand er en far/datter-duo fra Kristiansand bestående av gitarist Jan Ove Johansen og sangerinne Line Christin Johansen. Duoen har holdt det gående i snart fire år og spiller på country-arrangementer over hele Sørlandet, da hovedsaklig med andres musikk. Sammen platedebuterte de i fjor med singelen Meant to Be.

I Wanna Dance er en vaskeekte honkey-tonk om å slå ut håret etter et kjipt kjærestebrudd.
Bandet holder en god form med sin vekselbass, twang og steele-gitar, og vokalen er innafor. Line Christin er ikke den fødte country-stjerna, men hun forsøker, og slipper ganske greit unna med stilen. Diksjonen er upåklagelig, selv med den smått nasale stemmen hennes, og aksenten er ikke verst. Det er deilig forfriskende med en vokalist som ikke bryr seg om det låter bittelitt rufsete. Det bidrar bare til et trivelig og autentisk lydbilde.

Odd Bjarne Vigre
Falle
VISEPOP – SINGLE
Utgitt: 21. juni

Denne låta er så nydelig at det gjør vondt. Selv om emnet ikke er trist, ligger de melankolske følelsene tjukt utenpå, mye takket være hæren av krem-musikere artisten har med seg på opptaket, men også grunnet det enkle og transparente arangementet. Sangteksten handler om hvordan kjærligheten bare kan tilkjennegi seg uten forvarsel. Med en mesterlig bruk av dynamikk, lurer melodien seg inn under huden på en. Det eneste vi kan utsette på dette mesterverket er at det varer altfor kort. Kun Bjørn Eidsvåg er i stand til å lage følelsesladet visepop av samme kaliber uten å gi seg hen til all verdens klisjeer. Måtte Odd Bjarne Vigre aldri slutte med å lage slik musikk.