fbpx
skip to Main Content
Foto: Guri Sæterlid

Sommerskogsløpet lørdag 24. august

Fakta: Terrengkarusellen i Kristiansand

Terrengkarusellen i Kristiansand er ett av Norges største folkehelsetiltak og Bedriftsidretten på Agder sin absolutt største aktivitet.

Terrengkarusellen legger til rette for at du skal kunne oppleve de fineste turområdene i ditt nærmiljø. Terrengkarusellen i Kristiansand er både tur og trim. Her møtes venner og kjente til felles mosjon hver torsdag og alle skal føle seg hjemme uansett ambisjoner og forutsetninger.

Vi oppfordrer flest mulig til å sykle/ gå/ løpe eller ta bussen til TK. Premier blir trukket blant disse etter hvert løp. Dette gjøres på grunn av miljøhensyn og begrensede parkeringsmuligheter.

Visste du at?
• Agder Bedriftsidrettskrets også har en Terrengkarusell i Arendal og Kvinesdal
• At Terrengkarusellen Kristiansand har et tilbud til alle aldersgrupper
• Det legges ned ca 12 000 timer frivillig arbeid for å arrangere Terrengkarusellen Kristiansand årlig
• Løypa er åpen mellom kl. 13-18 på løpsdagen. Fellesstart (for de som vil konkurrere) kl. 17.15
• Hvis du synes dagens løype er for kort kan du delta på Milslukeren
• Hvis du ønsker et litt rolig tempo gjennom løypa kan det være en fordel å gjennomføre før kl. 16
• Start/mål området fungerer utmerket som et mingleområdet og en arena for å treffe nye og gamle venner.
• Du velger også selv om du vil registrere tiden du bruker eller om du vil registreres som «fullført»

Er det noe som helst du lurer på i start/mål området er det bare å spørre en av de fantastiske frivillige så hjelper de deg gjerne.
For påmelding og mer informasjon sjekke https://agder.bedriftsidretten.no

Løypa
Endelig er dagen kommet for denne fantastiske opplevelsen. For 26. gang arrangeres Sommerskogsløpet som er et terrengløp med valgfri distanse. Nytt av året er endring av sted for parkering og målgang. Dette innebærer at deltakerne parkerer samme sted som de kommer i mål, og at siste lille del av løypa endres i forhold til tidligere år. Distansene og startsteder er like som tidligere:

21 kilometer (halvmaraton) med start på Stemmen i Øvrebø

12 kilometer med start på Aurebekk

8 kilometer med start der Bergstølhytta tidligere lå.

Her er altså en løype som passer for de fleste. Logistikken rundt arrangementet med busstransport, sekketransport, parkering, forpleining og lignende, regner vi med skal fungere utmerket, akkurat slik det pleier.

Logistikk
Nytt i år er at parkering, start og mål er ved Boreal bussanlegg på Dalane. Det går busstransport fra bussanlegget til de aktuelle startsteder fra kl. 11. Siste buss går kl. 12:15. Sekreteriatet er operativt fra kl. 10:30.

Individuelt kan du starte fra kl. 11:30 (fullført, eller egen tid). Ved målgang, notér deg på liste i målteltet for din distanse. Alle løpere som regner med å bruke lang tid, oppfordres til å starte tidlig. Fellesstart er kl. 13 på alle distanser.
Det blir tre drikkestasjoner underveis. Starter du før fellesstarten kl. 13 anbefaler vi å ta med egen drikke.

Det er egen startkontigent i løpet: 350 kr for halvmaraton og 250 for 12 og 8 km.

Vi håper at mange har lyst til å delta i dette flotte arrangementet.

NB!

Å løpe i terrenget er noe av det mest skånsomme og fornuftige du kan gjøre for beina dine. Mens løping på asfalt og grus gir ensidig belastning, gir det myke underlaget i terrenget naturlig demping og variasjon. En tilleggsbonus er alle positive effekter vi har av å være i naturen. Nyt den friske lufta og naturen rundt, og husk at det er helt ok å veksle mellom å gå og å løpe.

Back To Top