fbpx
skip to Main Content
Foto: Guri Sæterlid

Varoddløpet – Nr 12. Karusell løp 22. aug. Jegersberg

Fakta: Terrengkarusellen i Kristiansand

Terrengkarusellen i Kristiansand er ett av Norges største folkehelsetiltak og Bedriftsidretten på Agder sin absolutt største aktivitet.

Terrengkarusellen legger til rette for at du skal kunne oppleve de fineste turområdene i ditt nærmiljø. Terrengkarusellen i Kristiansand er både tur og trim. Her møtes venner og kjente til felles mosjon hver torsdag og alle skal føle seg hjemme uansett ambisjoner og forutsetninger.

Vi oppfordrer flest mulig til å sykle/ gå/ løpe eller ta bussen til TK. Premier blir trukket blant disse etter hvert løp. Dette gjøres på grunn av miljøhensyn og begrensede parkeringsmuligheter.

Visste du at?
• Agder Bedriftsidrettskrets også har en Terrengkarusell i Arendal og Kvinesdal
• At Terrengkarusellen Kristiansand har et tilbud til alle aldersgrupper
• Det legges ned ca 12 000 timer frivillig arbeid for å arrangere Terrengkarusellen Kristiansand årlig
• Løypa er åpen mellom kl. 13-18 på løpsdagen. Fellesstart (for de som vil konkurrere) kl. 17.15
• Hvis du synes dagens løype er for kort kan du delta på Milslukeren
• Hvis du ønsker et litt rolig tempo gjennom løypa kan det være en fordel å gjennomføre før kl. 16
• Start/mål området fungerer utmerket som et mingleområdet og en arena for å treffe nye og gamle venner.
• Du velger også selv om du vil registrere tiden du bruker eller om du vil registreres som «fullført»

Er det noe som helst du lurer på i start/mål området er det bare å spørre en av de fantastiske frivillige så hjelper de deg gjerne.
For påmelding og mer informasjon sjekke https://agder.bedriftsidretten.no

Tradisjonen tro har Varoddløpet gleden av å være høstens første arrangement i Terrengkarusellen. Vi håper mange deltakere er klare til høstens oppstart. Det er i alle fall hele den fantastiske gjengen av frivillige ildsjeler som du møter torsdag etter torsdag.

Om løypa
Varoddløpet har de siste årene blitt gjennomført i Jegersberg. Karusellsjef John Humborstad har komponert en helt nydelig skogsløype her for Varoddløpet. Traseen er satt sammen av mange stier som de færreste har opplevd før.

Løypa har fått en masse ros fra deltakerne. Noen mener at vi burde la merkebåndene henge etterpå, så flere kzn bruke den som treningsløype. Det har vi ikke tenkt å gjøre, så nå gjelder det å benytte sjansen. Torsdag kl. 13 er alt klart og du er hjertelig velkommen. Har du først vært gjennom løypa i Terrengkarusellen, er det mye lettere å benytte traseen til senere turer.

Dagens løype er 3.7 kilometer. De som er ekstra ivrige tilbakelegger 7.2 kilometer i milslukeren.

Det å delta i Terrengkarusellen gir flere positive effekter som mange er bevisst på. En av de mer «skjulte» fordelene er nettopp det at du blir så godt kjent i nærmiljøet. Derfor anbefaler vi alle å delta, men kanskje i særdeleshet nyinnflyttede og andre som ønsker å bli bedre kjent i den flotte naturen i og rundt Kristiansand.

Back To Top