fbpx
skip to Main Content

Inviterer til Norges største søndagstur

Søndag 1. ­september arrangeres Kom deg ut-dagen på Sørlandet.

DNT Sør inviterer til Kom deg ut-dagen på Bragdøya i Kristiansand og ved Harkmark i Mandal. I Kristiansand treffes barnefamilier til lek og moro, og kan teste aktiviteter som kanopadling, klatring, slakk line, natursti, orientering, spikking, fatbike, kulturvandring og åpen kafe. Videre kan en bli med på kajakktur ut til Bragdøya sammen med Kristiansand Kajakklubb eller teste kajakk ute på øya.

I Mandal kan en bli med på natt i naturen og overnatte inn i Kom Deg Ut dagen. Barnas Turlag Mandal inviterer også til en flott Kom Deg Ut dag ved Harkmarkfjorden. Her kan du oppleve primitiv matlaging, slakk line, førstehjelpskurs for voksne, spikking, natursti, fiske og kanskje noen overraskelser.

DNT Sør har et bredt tilbud, og på Kom Deg Ut-dagene på Sørlandet burde det være gøye aktiviteter for alle forteller Per Thomas Skaanes, fagsjef i DNT Sør.
– Kom deg ut-dagen er vår nasjonale turdag, en dag for alle uansett turerfaring, sier han.
Over 150 andre steder i Norge er med ppå å arrangere dette.

Startskuddet
for friluftshøsten
Målet med Kom deg ut-dagen er å gi flest mulig en smakebit på det man kan finne på ute i naturen, og å tilegne seg ny kunnskap.
– Både i Kristiansand og Mandal blir det en dag fylt med lek og moro ute i friluft, lover Skaanes.
Han ønsker å inspirere alle til å komme seg ut for å oppleve en fin og sosial dag i naturen, og håper opplevelsen kan bidra til en aktiv og god høst.
– Friluftsliv trenger ikke å være komplisert. De viktigste turene er de man enkelt kan gå hjemmefra, mener fagsjefen.

Rekordmange deltakere
Det er ingen tvil om at friluftsliv er populært, særlig blant familier. Det er forventet 55.000 deltakere på årets Kom deg ut-dag, noe som er deltakerrekord. DNT kan fortelle at det også har vært mange barnefamilier på tur på hyttene deres i sommer.
– Det er så bra at stadig flere får øynene opp for alle mulighetene som ligger i vårt eget land. Det å bruke tid med barna sine og utforske alt det fine og underlige som finnes i skog, mark, kyst og fjell, gjør dem glad i naturen. I år er det 13 år siden Kom deg ut-dagen ble arrangert for første gang, og siden da har flere hundre tusen barn og voksne blitt inspirert til å nyte og lære mer om friluftsliv, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Back To Top