fbpx
skip to Main Content
FRITT INNSYN: Marte Rostvåg Ulltveit-Moe overrekker sine partipolitiske papirer til Statsarkivet i Kristiansand for fritt innsyn fra publikum.

Ønsker mer åpenhet

Miljøpartiet De Grønne har jobbet for å få mer åpenhet i Kristiansand kommune om det politiske arbeidet.

– Vi har blant annet sørget for at kommunens investeringsbudsjett offentliggjøres, og at folkevalgte i Nye Kristiansand ikke må signere på taushetserklæring.

Nylig besøkte gruppeleder i MDG, Marte Rostvåg Ulltveit-Moe, Statsarkivet i Kristiansand, for å avlevere 138 sider med invitasjoner til, og referat fra alle gruppemøtene i Kristiansand MDG i perioden 2015-2019.

På den måten kan journalister, forskere og alle som er interessert finne ut mer om hvorfor partiet har stemt slik de har stemt. Referatene viser også hvilke lobbyister som har besøkt gruppemøtet og forsøkt å påvirke partiet. MDG har i perioden jobbet fram mange grønne forslag, blant annet om tøybleietilskudd til småbarnsfamilier, gratis sykkel på bussen, frukttrær på alle lekeplasser, og elektrisk båt til Bragdøya.

– Vi har brukt mye tid og krefter på å diskutere bompenger, veibygging, havneflytting og kommunesammenslåing. I tillegg har vi hatt et jevnt trykk fra utbyggere som planlegger ulike boligprosjekter, forteller Ulltveit-Moe.

Kommunepolitikk er et stort puslespill.

– Vi må hele tiden veie ulike hensyn opp mot hverandre. Referatene fra gruppemøtene viser hvordan MDG har resonnert og diskutert seg fram til grønn politikk. Vi ønsker mer åpenhet om hvordan politikk lages. Vi oppfordrer derfor alle de andre politiske partiene i Kristiansand til å avlevere sine gruppemøtereferater.

Back To Top