fbpx
skip to Main Content
OPPTRER HER: Den prisvinnende artisten Andreas Loinsworth opptrer her i Spiregården fredag 30. august.

Spiller seg frisk

Han vant talentkonkurransen UnderStreet, under Canal Street i Arendal i sommer. Fredag 30. august opptrer Andreas Loinsworth (26) fra Tangen på Spiregården i Kristiansand.

 

– Jeg holdt på å avlyse flere ganger og presterte å komme en måned for tidlig.

Andreas Loinsworth (26) er en gitarist og sanger fra Tangen som meldte seg på talentiaden UnderStreet, arrangert av Canal Street som et tilskudd til den etablerte musikkfestivalen i Arendal.

– Jeg hadde ikke trodd det var så svært, og visste ikke at det var i en annen by.

Ville avlyse
Det var grunnen til at han ville avlyse, han synes det var langt å reise for å opptre gratis og være med på en talentkonkurranse, forteller den lavmælte og blyge artisten.

I tevling mot ti andre kandidater, vant Loinsworth kåringen. Slik var juryens begrunnelse, som forøvrig bestod av Big Daddy Karlsen, Sheila Simmenes og Ole Kelly Kvamme:

Årets vinner viste en imponerende iboende rytmikk og fantastisk vokalteknikk, med nerve og nyanser av en annen verden.

an blåste dommerene av banen og viser personlighet i uttrykket sitt – uredd, overbevisende og så utrolig tydelig i både tekst og presentasjon at det lyser stjernekvalitet av ham.

Åpner dører
Premien var kun heder og ære, og anerkjennelsen har åpnet dører for flere spilleoppdrag.
– Det ser jo bra ut på CV´en å ha spilt på festival og vunnet en pris, innrømmer den tilflyttede trønderen som nå er musiker på heltid etter å ha sluttet på videre gående skole etter bare ett halvt år.

– Jeg fikset ikke skolen, men gledet meg til hver torsdag, for da var det musikkundervisning.

Da det tok bort musikkundervisningen, var ikke skolen lenger interessant for meg. Jeg hadde kommet meg gjennom skolen dersom det var mer plass til kreativitet.

Musikk som terapi
Selv om han har spilt gitar siden han var 13 og gått på sanglinje på Trønderthun folkeøyskole, er det bare ett par år siden han fikk beskjed fra en konsertarrangør om at musikken hans ikke holdt et høyt nok nivå. Andreas skjønte at han måtte øve, og begynte derfor å øve mellom fem og syv timer for dagen.

– Jeg er nødt til å holde på med musikk for å ikke bli syk.

Det er så lett å ikke gjøre det som oppleves vanskelig, men da fjerner man seg selv fra det man ønsker å være.

Da får det fæle all plassen. Jeg er lei av konsekvensene det gir å være sint og sur hele tiden.

Andreas er åpen om å ha vært deprimert i perioder, men mente det var best å prøve å kjempe seg gjennom det som han synes var vanskelig, ved å la det få utløp gjennom musikken.

– Jeg lager glad musikk også, men sangene jeg har fullført handler gjerne om det mørke, for det blir straks viktigere og mindre overfladisk.

Ønsker å hjelpe
Han håper musikken kan hjelpe andre som har det tungt.

– Det er jo en drivkraft å kunne hjelpe andre å bearbeide følelsene sine med musikken min.

Det var faren som lærte ham de første akkordene og som lånte Andreas en gitar på en hyttetur hvor han kjedet seg, men det er helst mer kjente gitarister han har som forbilder.
– John Mayer er fantastisk, og Jarle Bernhoft har jeg også hørt utrolig mye på.

Selvstendig
Andreas er fornøyd med å stå på egne ben, både på scenen og i studio.

– Det koster å spille inn, og en dårlig deal med et plateselskap er ikke noe jeg ønsker. Jeg har fått litt underskuddsgaranti og penger til innspillingsutstyr, slik at jeg kan produsere min egen musikk og ikke være avhengig av andre.

Fredag 30. august opptrer han i Spiregården for første gang.
– Det blir artig. Da blir det en blanding av coverlåter og egne, lover han.

Back To Top