fbpx
skip to Main Content
Konsert 2018 Foto: Privat

Ungdomsfestival i Øvrebø

Lisa Børud blir blant trekk­plastrene når Active Focus inviterer til festival i Øvrebøhallen helga 13.-15. september

 

Active Focus er en kristen ungdomsfestival med røtter innen det kristne ungdomsarbeidet i Øvrebø og på Hægeland som for femte år på rad arrangeres i bygda.

– Dette er en kristen festival der vi arrangerer møter, konserter, seminar og aktivitetsdag. Vi ønsker å senke terskelen for å komme på et kristent arrangement. Her blir det bra musikk, god stemning, relevante taler og masse god stemning. Og alle er velkommen uansett livssyn, understreker John Olav Steinsland i festivalstyret med ansvar for markedsføringen.

Band fra England
I tillegg til Lisa Børud, har festivalen sikret seg det britiske bandet Bright City fra Brighton, og av lokale krefter stiller Awake fra Filadelfia Vennesla.
– Awake kommer med solist Daniel Hillestad i tillegg til noen lokale fjes, forteller Steinsland.

Lisa Børud. Foto: Privat

– Målgruppen er ungdommen fra 14 til 25 år, men vi inviterer like mye de litt eldre, såkalte «unge voksne». Nytt av året blir et eget kafetilbud til de «unge voksne» i hallen. Noe av formålet med festivalen er at alle skal sitte igjen med en god opplevelse. Vi ønsker å peke på evangeliet som noe viktig og relevant. Tema for årets festival er «Virkelig fri».

Årets talere vil på forskjellige måter ha dette som tema, slik at det blir en gjennomgangstone i forkynnelsen, forklarer Steinsland.

– Active Focus står uavhengig av menighet, men samarbeider tett med både frikirka og statskirka i Øvrebø og på Hægeland. I spissen står et festivalstyre som jobber året rundt med festivalen, men uten hjelp fra alle frivillige ville arrangementet aldri sett dagens lys. En like stor bidragsyter er alle våre samarbeidspartnere fra næringslivet både i bygda og utenfra som bidrar økonomisk, det setter vi vanvittig stor pris på, understreker Steinsland.

Mesternes Mester
Lørdag formiddag blir det aktivitetsdag for hele familien. Denne vil finne sted på idrettsplassen på Homme. Fotball, volleyball og danseseminar er blant det man kan delta på. Og AF-mesteren:
– Vår egen variant av Mesternes Mester på NRK med kreative og gøye aktiviteter som virkelig har slått an, forsikrer John Olav Steinsland.

 

John Olav Steinsland

Festivalen starter fredag klokka 18 og siden går det slag i slag til det hele avrundes med avslutningsmøte søndag formiddag hvor lokale Anne Lill Aasen taler. De andre talerne er ungdomspastor Markus Kvavik fra Lyngdal og Chris Michael Gustavsen fra Filadelfiakirken Oslo. For påmelding og mer info gå inn på
www.activefocus.no

 

Back To Top