fbpx
skip to Main Content
STADIG MED POPULÆR: Nathalie Stutzmann (i forgrunnen) er sjefsdirigent i Kristiansand symfoniorkester som fyller 100 år og som øker i popularitet. Foto: Kjartan Bjelland.

Kristiansand Symfoniorkester fyller 100 år

Med en solid oppgang på både abonnenter og publikummere de siste årene er Kristiansand Symfoniorkester nå klar for å feire 100 år sammen med publikum.

Sesongprologen i august ble fullstendig utsolgt, og publikumstallet på symfoniorkesterets konserter har gått opp med hele 30 prosent fra 2018 til 2019. Nå er dessuten sjefsdirigent Nathalie Stutzmann tilbake i byen etter å ha opplevd stor suksess i det verdenskjente BBC-programmet Proms i sommer.

 Økt interesse
I l
øpet av sesongen 2018/2019 har abonnementene til orkesterets konserter økt med hele 30 prosent, i følge kommunikasjonsmedarbeider ved Kilden Teater og Konserthus, Kjetil Nordhus.
Sesongåpningen med Stutzmann og Brahms torsdag 29. august markerte åpningen av orkesterets 100-årsjubileumssesong 2019/2020.

 Ettersøkt
Solist i pianokonserten var engelskmannen Benjamin Grosvenor. Som 11-åring ble han internasjonalt kjent som den overlegne vinneren av talentprogrammet BBC Young Musician. I dag er han etterspurt over hele verden som solist og kammermusiker. Nathalie Stutzmann sin internasjonale dirigentkarriere når stadig nye høyder. I august gjorde hun sin debut i BBC Proms sammen med BBC Orchestra of Wales, og i høst venter konserter med Philadelphia Orchestra, Seattle Symphony Orchestra, Minesota Orchestra og Rotterdam Philarmonic. Etter nyttår skal hun blant annet dirigere London Symphony Orchestra i Barbican Hall.

 Jubileumsprogram
Jubileumsprogrammet er spekket med høydepunkter: Allerede 12. september er Julian Rachlin, orkesterets 1. gjestedirigent, tilbake med barokk og argentinsk tango nuevo med Vivaldi og Piazzollas Fire årstider. Konserten fremføres også i Arendal kulturhus påfølgende lørdag. Kristiansand Symfoniorkester er et av Norges profesjonelle orkestre med rundt 70 musikere. Orkesteret er en del av Kilden Teater og Konserthus i Kristiansand, sammen med blant annet Kilden Teater, Kilden Opera og Kilden Dialog.

 

Back To Top