fbpx
skip to Main Content
PANTEGEVINST: Røde Kors fikk nesten 90 000 flere pantekroner i juli sammenlignet med samme måned året før. Foto: Katrine Lunke

Panterekord i Vest-Agder

Hvor går flaskepanten som vi gir bort når vi skal velge knapp på panteautomaten, og hvor mange penger doneres bort totalt?

 

Aldri har flaskepanten bidratt så mye til Røde Kors’ arbeid for mennesker som trenger hjelp. Høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet til Røde Kors satte ny rekord i sommer.I juli ble det satset pant for 678 386 kroner bare i Vest-Agder. Det er nær 90 000 mer enn i juli i fjor.

Mandal og Kristiansand
Butikken hvor størst andel av panten brukes i Pantelotteriet i Vest-Agder er Meny Mandal, etterfulgt av Kiwi Flekkerøy, Meny Albert og Meny Torvet. Butikken med høyest omsetning i lotteriet i fylket ble likevel Meny Grim, hvor det i juli ble satset pant for 24 663 kroner.

I juli ble det trykket på Røde Kors-knappen 39 266 ganger i Vest-Agder, og det ble utbetalt premier for til sammen 190 650 kroner.Røde Kors i Vest-Agder har til og med juli fått 553 976 kroner fra Pantelotteriet i år, som brukes til en rekke forskjellige typer humanitært arbeid.

På landsbasis ble det satset pant for 18 millioner kroner i juli, fire millioner mer enn i juli i fjor. Det er den høyeste summen på én måned noensinne.

Viktig for hjelpearbeidet
I fjor økte pantesatsene for bokser og plastflasker, som sammen med høyt salg av drikkevarer i sommer bidro til den kraftige veksten.

–  Jeg vil takke alle som støtter Røde Kors gjennom Pantelotteriet. Det er utrolig viktig for det frivillige hjelpearbeidet vårt, spesielt for lokalforeningene over hele landet. Denne avgjørende, lokale og frivillige innsatsen har vi sett blant annet i Tamokdalen i Troms, med Viking Sky-aksjonen i Møre og Romsdal og nå sist i Jølster i Sogn og Fjordane, sier Robert Mood, president i Røde Kors, og peker på redningsaksjoner utført i forbindelse med blant annet snø-, jord- og steinras.
I fjor bidro Pantelotteriet med 50 millioner kroner til Røde Kors. Halvparten av dette gikk til de lokale Røde Kors-lagene. Til sammen har 73 personer blitt millionærer i lotteriet.

Back To Top