fbpx
Annonse:
TUR: Området Tilbyr Gode Turområder Rett Utenfor Døren. Foto: Skagen Strand Feriesenter
TUR: Området tilbyr gode turområder rett utenfor døren. Foto: Skagen Strand Feriesenter

Vandreturer og høstkos på toppen av Danmark

Drømmen om hvite sandstrender og vill natur er nærmere en du tror.

 

Rundt en 45 minutters kjøretur fra fergeterminalen i Hirtshals finner vi Skagen. Kystbyen ligger på toppen av Danmark der havene Skagerrak og Kattegat møtes og har med årene blitt et populært reisemål for ferieklare nordmenn.

– Skagen ligger på kysten i den spesielle og veldig vakre nordjyske naturen og tilbyr gode opplevelser for hele familien, forteller markedsansvarlig Vigdis Hansen på Skagen Strand feriecenter.

VELKOMMEN: Hansen forteller at Feriecenteret passer like godt for barnefamilier som for vennegjengen. Foto: Skagen Strand Feriesenter

Aktiviteter
Enten du er ute etter shopping, gode kulturopplevelser eller en aktiv ferie i naturen forteller Hansen at Skagen kan tilby det meste.

– Vi er et barnevennlig senter med en rekke aktiviteter for hele familien her på feriesenteret, og så har vi den fantastiske naturen rett utenfor døren. Skagen-området har et rikt kulturliv og passer like godt for en helg med familien som for en spennende tur med vennegjengen, sier hun.

Selve feriesenteret ligger 12 kilometer sør for Skagen og tilbyr 142 ferieleiligheter med plass til opp til syv personer. Alle leilighetene er fullt utstyrt med alt man måtte trenge under oppholdet.

– Boligene er inspirert av lokal arkitektur og fremstår som lyse og pene. Alle har sydvendt terrasse. I tillegg har våre gjester gratis tilgang til alle våre aktiviteter og vi har også kurs- og konferansefasiliteter med plass til opp til 100 personer sier hun.

Mange tilbud
Hansen forteller at barna stortrives i badelandet som også har badstue og dampbad.

– For våre mer voksne gjester som er ute etter ro og avslapping så arrangerer vi en stille-time hver lørdag hvor badet er stengt for barn, smiler hun.

BASSENG: Badeland med dampbad og badestu er populært blant både store og små. Foto: Skagen Strand Feriesenter

BARN: Feriesenteret er godt tilrettelagt for barn med mange aktiviteter og tilbud. Foto: Skagen Strand Feriesenter

BOLIG: Tilsammen 142 ferieboliger står klare til å ta i mot gjester. Foto: Skagen Strand Feriesenter

I tillegg til dette har også ferisesenteret hoppepute, flere lekeplasser, svevebane, jungelsti og mooncars til de yngste besøkende.

– Vi har også innendørs lekerom så her er det mulighet for lek og latter hele dagen, forteller hun.
Vandreturer
Det er derimot ikke bare barna som er i fokus. Senteret har også en idrettshall med plass til opp til 300 personer, badminton, bordtennis og fire utendørs tennisbaner som er åpne i sesongen.

– Vi har også minigolf og petanwue som er morsomt for hele familien, legger hun til.

Skagen er kjent for sin ville natur og Hansen forteller at det finnes en rekke vandre- og sykkelstier rett på utsiden av døren.

– Du kan legge turen forbi stranden, vakre bøke- og løvskoger og om du ønsker en litt lengre tur anbefaler vi Nordsjøstien som er en samling vandrestier i områdets kulturhistorie, forteller hun.

TENNIS: Stedet har fire utendørs tennisbaner og en rekke andre aktiviteter. Foto: Skagen Strand Feriesenter

Hun trekker spesielt frem Råbjerg Mile som er en av de største vandreklittene i Europa og Den Tilsandede Kirke, Grenen og Hulsig Hede.

– Det er en helt spesiell opplevelse å vandre i «ørkenen» Råbjerg Mile som består av 3,5 millioner kubikkmeter med sand som rager nesten 40 meter over bakken. Den Tilsandede Kirke som ble stengt i 1795 på grunn av sanden, er også helt spesiell sier hun.

Første helgen i september arrangerer også feriesenteret Skagen Vandrefestival som arrangerer vandreturer tilpasset alles form og kondisjon.

Mat og drikke
Dersom man som gjest ønsker å skjemme seg selv bort litt ekstra kan ferdige frokostpakker med nybakte rundstykker, brød, drikke og pålegg bestilles hver morgen. Middagen kan nytes i Restaurant Skagen Strand eller taes med til feriehuset som take-away.
– Man kan også velge å lage maten selv, og hvis man mangler noe har vi også en liten butikk som har et lite utvalg av dagligvarer, sier hun.

Hansen legger vekt på at alle årstider har sin egen sjarm – også på Skagen Strand.

– Uansett årstid du kommer på så er det alltid hyggelig å bo hos oss. Her har du det beste utgangspunktet for alt som skjer på toppen av Danmark. Du kan dra inn til Skagen sentrum på bare ti minutter med tog som går fra praktisk talt utenfor hoveddøren. Hele vårt team står alltid klare for å ønske deg og dine velkommen hit til oss, avslutter hun.