fbpx
skip to Main Content
Bilde: Colourbox

Oppfordrer til brannøvelser hjemme

Fakta:

­

Kun én av åtte barne­familier har hatt brannøvelse hjemme, i følge en ny undersøkelse utført i anledning årets brann­vernuke. Dette ønsker brann­vesenet en endring på.

 

– Det er skremmende at så mange barnefamilier ikke har gjennomført brannøvelse hjemme. Begynner det å brenne, er du og familien helt overlatt til dere selv de første minuttene.

Da er det ikke tid til å lure på hva man skal gjøre, sier Hans Arne Madsen, leder for brannforebyggende avdeling ved Kristiansandsregionen brann og redning.

Viktig å planlegge
Selv om flere har tenkt igjennom hva de eventuelt skal gjøre om det begynner å brenne, er det få som har en konkret plan. Derfor oppfordrer brannvesenet at man holder brannøvelser hjemme.

– For barnefamilier er det spesielt viktig at de voksne har en avklart rollefordeling, slik at en unngår misforståelser i en kritisk situasjon der en kanskje ikke klarer å tenke klart. Et skrekkscenario er at noen går tilbake inn i et brennende hus fordi de ikke finner hverandre på utsiden, og så står den man leter etter trygt et annet sted ute.

­- Om høsten trekker vi mer innendørs, fyrer i peisen og tenner levende lys. Derfor er det ekstra viktig å minne om dette nå, illustrerer Madsen.

 

ADVARER: Hans Arne Madsen vil at publikum skal innføre brannøvelser hjemme, for å sikre seg bedre mot skader og fatale utganger ved brann.

 

 

Back To Top