fbpx
skip to Main Content
TEKNISK LEK: En gruppe skolebarn bruker teknologi i lek med modellerkitt. Foto: presse.

Fremtidsrettet lek

Minimakers er navnet på et et helt nytt kurstilbud for barn innen digital skaperglede i sentrum av Kristiansand, med fokus på læring gjennom lek, skaping og kreativitet.

Koding, ny teknologi og tradisjonelt håndverk skal sammen være grunnlaget for skaping. Minimakers er en arena hvor barn kan lære og utforske krysningspunktet mellom teknologi, vitenskap, innovasjon, design og kunst. Nysgjerrighet og utforskningstrang skal heies frem. Målgruppen er barn mellom seks og 14 år.

Kreativt par
Ideen bak Minimakers har sin opprinnelse hos samboerparet Iselin Strømsvåg og Robert Kristiansen. Iselin Strømsvåg er utdannet klesdesigner og har jobbet med et bredt spekter av produktdesign. Robert Kristiansen har startet og utviklet en rekke software-selskaper og jobber nå med spesialisering innenfor kunstig intelligens. Han arbeider med innovasjonsledelse og veileder større selskaper både her hjemme og internasjonalt.

– I tillegg har vi vært så heldige å få Egde Consulting med på laget som medeier av Minimakers AS, røper Iselin.

Fremsnakker teknologi
Mobilteknologi og datamaskiner er det enkelte som mener ikke bør introduseres for barn, at de allerede overeksponeres.
Det innovative ekteparet mener at det vil være essensielt i fremtiden å ikke bare være forbrukere av teknologi, men å kunne bruke teknologi til å løse utfordringer og til å skape.

– Ved å programmere, lærer barna seg en systematisk tilnærming til problemer og en logisk kreativ tankegang, mener Iselin.

Målet er at koding og teknologi skal være et like selvfølgelig verktøy å ta i bruk som en hammer eller en synål, for både jenter og gutter. Ideen er allerede tatt i bruk ved flere skoler i Kristiansand.

– Dette vil vi fremme ved å lage kurs hvor digitale verktøy er en naturlig del av det å skape noe i den fysiske verden. Vi tror at jo tidligere disse verktøyene blir introdusert, jo mer naturlig og «ufarlig» er det å ta de i bruk videre inn i ungdom- og voksenlivet. Essensielle ingredienser i kursene er i tillegg idéutvikling og kreativitet, samt læring gjennom lek.

Back To Top