fbpx
skip to Main Content

Kinesisk elbil med stor rekkevidde

Nå er det klart for den kinesiske elbilbølgen i Norge. Den første modellen, Chery Arrizo, kan du se i Sørlandsparken denne og påfølgende uke om du besøker RSA BIL forhandleren der. Bilen er foreløpig den eneste i Norge. Før-premieren i Kristiansand er derfor begrenset. Elbil-entusiaster anbefales å benytte sjansen.

300 biler er på vei til Norge, og denne uken kan RSA BIL forhandleren i Sørlandsparken vise frem bilen for første gang.

Mot slutten av året får de første kundene bilene sine. Daglig leder, Jan Erik Stiansen, kan opplyse at 4 biler ble solgt til lokale kunder hos dem med en gang.
Elbil-landet Norge er som vanlig først ute i Europa. Chery Arrizo spås å være starten på en voldsom offensiv fra kineserne på elbilsektoren.

Flere elbiler
Chery-konsernet kommer med en elektrisk kompakt-suv kalt Tiggo tidlig neste år, og mot slutten av året lanseres firehjulstrekkeren Chery XCeed. En elektrisk sjuseter fra Maxus, produsenten som RSA BIL i dag er forhandler av elektriske varebiler for, vil også dukke opp i markedet før neste sommer.XCeed fikk for øvrig pris på bilutstillingen i Genève for beste konseptbil. Chery-konsernet er foreløpig ukjent for det norske markedet. Det kinesiske statseide selskapet omsatte i fjor for 125 milliarder norske kroner. Det har seks fabrikker i Kina og åtte i andre land og leverte 91.000 elbiler i 2018.

Konsernet driver innenfor bilproduksjon, fly, shipping og motorer og er representert i 80 land, ifølge opplysninger fra RSA BIL. Chery startet elbilproduksjonen helt tilbake i 2006 og var først ute med elbil på det kinesiske markedet.

Dette er Chery Arrizo
Chery Arrizo er en romslig sedan med nærmere 400 kilometer rekkevidde. Med 460 liter bagasjerom er det få som slår Arrizo, og importøren velger å ta inn en velutstyrt modell til Norge. Led-lys, skinninteriør, oppvarmede speil, 10 tommers storskjerm, ryggekamera, tractionkontroll og en god del mer følger med i modellen som prises til 299.900 kroner.
Chery Arrizo leveres med motor på 90 kW/120 hk og 10,8 sekunder fra stillestående til 100 km/t. Arrizo skal ha en rekkevidde på rundt 370 kilometer. Produsenten hevder at i test med jevn hastighet på 60 km/t klarte Arrizo 450 kilometer før det 54 kilowatt store batteriet var tomt.

Maksimal ladehastighet er på mer 50 kilowatt, noe som skal gi lading fra 30 til 80 prosent på rundt en halvtime.

Chery Arrizo er faktisk en bil som kan dekke behovet for en bil nummer én i familien, og Stiansen gleder seg til å vise frem bilen til kundene i en kort periode i sine lokaler.

Back To Top