fbpx
skip to Main Content
PLAST TIL BESVÆR: Barnehagebarna plukket søppel i Bendiksbukta. Deler av søppelet blåste på sjøen etterpå. Foto: Charlotte Hidle.

Skulle lære barna om forsøpling men søppelet blåste på sjøen

Geitmyra matkultursenter for barn og Odderøya Barnehage ville lære barnehagebarn hvorfor man ikke bør forsøple naturen. Sammen skulle barna plukke plast i Bendiksbukta. Den sterke vinden gjorde at deler av søppelet blåste på sjøen igjen.

Torsdag 12. september hadde Geitmyra Kristiansand matkultursenter for barn, besøk av Odderøya barnehage. Barna ble instruert til å leke at de var krabber, og til å plukke opp plastsøppel de fant på stranden.

Forsøplet
Daglig leder ved matkultursenteret på Odderøya, Helene Isaksen, innrømmet å ha med ekstra plastavfall i tilfelle barna ikke fant nok søppel på stranden.

– Vi ønsker å rydde stranden for søppel før Barnas store sjømatdag og samtidig lære barna at plast ikke har noe i naturen å gjøre fordi det kan skade fisk, fugl og andre dyr, og kommer inn i næringskjeden, forklarte Isaken for Sørlandsavisen.

Blåste bort
Barna ble bedt om å putte plasten de fant, i jernbøtter som de voksne hadde satt fram på stranden. Alle bøttene ble etter hvert fylt opp av plastavfall. Denne dagen var preget av sterk vind, med opp mot 12,2 m/s – en av de mest vindfulle denne måneden, slik at deler av søppelet blåste på sjøen etter hvert som bøttene ble fylt opp til bremmen.

Ingen mottiltak
Flere voksne fra både barnehagen og matkultursenteret var til stede. Ingen gjorde forsøk på å få søppelet som var havnet på avveie, ut av sjøen. Plastavfallet var etter kort tid vanskelig å få tak i uten båt. I stedet lagde barnehagen pannebål og kokte sjømatsuppe mens barna letet etter krabber i vannkanten.
– Hva gjorde at dere tenkte det var en god idé å gjøre dette på en så vindfull dag, og plassere søppelet i vannkanten?

Daglig leder ved Geitmyra Matkultursenter Kristiansand, Helene Isaksen, var ikke tilgjengelig til å svare på alle våre spørsmål før avisen gikk i trykken fordi hun var på vei til et møte, men rakk å si følgende:

– Jeg fikk ikke med meg at det blåste søppel på sjøen. Jeg var heller ikke ansvarlig for undervisningen og må snakke med ansvarshavende ved barnehagen for å finne ut av hva som kan ha skjedd.

Back To Top