fbpx
skip to Main Content
KITSCH: Vilde Eskedal (avbildet) fra Kristiansand står for den kunstneriske grafikken i Sheila Simmenes siste musikkvideo. Foto: presse.

Billedkunst og synestesi dynket i retro-romantikk

Sheila Simmenes slapp nylig en fargerik og kitschy musikkvideoen til singelen, Beautiful.

Singelen, som kom ut den 27. september, er en saftig mix av perkussiv lek, myke vokallinjer og suggerende driv. Låtskriveren har bodd de siste ti årene i Kristiansand, og beveger seg i krysningen mellom nordisk soul, brasiliansk jazz og eklektisk pop.

Musikkvideoen er et kunstnerisk samarbeid mellom Sheila Simmenes (34), billedkunstner og Vilde Eskedal (27) fra Kristiansand og videoskaper Mira Wickman.

Synestesi
Artisten kom i kontakt med Vilde via instagramkontoen hennes som er full av både billedkunst og videosnutter av maling, olje og kjemiske reaksjoner som flyter sammen og danner mønstre. Kunstneren har synestesi – en tilstand hvor sansene blandes, som i Vildes tilfelle resulterer i at hun har en visuell opplevelse av lydinntrykk og duft.

– Noen ganger lager jeg kaffe, bare så jeg kan kose meg med fargene den gir meg, røper Vilde Eskedal.

Videoen består av en maleperformance som visualiserer kunstnerens opplevelse av Sheilas musikk ved bruk av maling og kjemiske reaksjoner, samt lo-fi sekvenser med artisten og prosjisert video.

Hypnotisk
Sluttresultatet er klippet og redigert av Mira Wickman, som også står bak musikkvideoer for nordiske artister som Fieh, Kristian Kristensen, Skaar, Hanne Mjøen og Samsaya.
Resultatet er en juicy, fargerik og hypnotisk video med nikk til NRK’s 70-talls estetikk og en skamløs forkjærlighet for kitsch.

Back To Top