fbpx
Annonse:
Vi Gir Deg Siste Nytt Om Hva Som Skjer I Kristiansand Og Omegn.
Vi gir deg siste nytt om hva som skjer i Kristiansand og omegn.

Rondt forbi

Vi holder deg oppdatert på hva som skjer av smått og stort i Kristiansand og omegn.

Iceland Mat til Kristiansand

Europris Sørlandsparken ble den 10. oktober første butikk på Sørlandet med varer fra Iceland Mat. I løpet av kort tid vil man finne Iceland-produkter i Sørlandsparken og 11 andre Europris-butikker i landet. I frysediskene vil man finne fisk og annen sjømat, desserter, pizza, festmat, ferdigretter, vegetarprodukter og grønnsaker.

Iceland Mat driver butikker etter konseptet fra den engelske dagligvarekjeden Iceland Foods. Iceland er en unik britisk matkjede med vel 940 butikker over hele Storbritannia. Iceland Foods har i tillegg butikker i 10 land og har dessuten en global eksportvirksomhet med leveranser til 48 land. I Norge har kjeden nå fem egne butikker.

E-sportkafé legges ned
Nexus E-sport, gaming-kafeen som ligger ytterst i Dronningens gate, legger ned sin kafédrift fra og med den 1. november. Kafeen har holdt åpen i over ett år, som en sosial møteplass for spillentusiaster med fokus på dataspill, og i det siste for IT-interesserte. Kafédriften har ikke levert tilfredsstillende omsetning og lokalene vil derfor bli stengt ved slutten av måneden. Planlagte temakvelder og arrangementer, samt serveringstilbudet vil fortsette å gå som normalt ut oktober. Nexus E-sport vil fortsette med konsultasjon. Hvor deres kontor vil være, er i skrivende stund usikkert.

Beredskapsvei på Eg
Kjærlighetsstien blir endret til fordel for beredskapsvei til den planlagte sykehusbyen på Eg. Arbeidet startet allerede 30. september, med å tynne ut vegetasjonen rundt Kjærlighetsstien. Kjærlighetsstien skal bli jevnere, bredere og mer stabil for å kunne fungere som en beredskapsvei for utrykningskjøretøy ved trafikkork på den ordinære traseen for motorkjøretøy. Veien vil ikke bli asfaltert.

Mer penger til Sørlandet
Fullriggeren Sørlandet søkte Kulturdepartementet om å videreføre den ekstra tildelingen som Sørlandet fikk i 2017. Tildelingen da var begrunnet i at Sørlandet ligger i såkalt verneklasse 1, et høyere vern enn Christian Radich og Statsraad Lehmkuhl har. Ekstratilskuddet på ca. 3 mill. pr. år, som Sørlandet fikk i 2017, begrenset til 3 år, representerer en videreføring som dekker de ekstra kostnadene som kan knyttes direkte til vern av skipet.

Stiftelsen mottar nesten 11,1 millioner kroner i statsstøtte når Stortinget sier ja til forslaget i desember. Tilskuddet dekker omtrent halvparten av driftskostnadene. Resten dekkes av inntektene fra opplæringsdrift, sommeraktivitetene og støtte fra næringsliv og stiftelser.

Tilbakekallelse av lokk
Lokket til kaffebryggeren Clessidra, modell ICM17210, tilbakekalles av produsenten DéLonghi. Lokket på kaffeapparatet må byttes ut fordi fargen kan slippe litt ved ventilasjonshullene på lokket. Dette er en skjønnhetsfeil og utgjør ingen fare for forbruker, lover produsenten i en pressemelding. Kunder som har kjøpt et slikt apparat kan få et nytt lokk tilsendt hjem uten ekstra kostnad.

Havet i fremtiden
I hele 2019 reiser Senter for hav og Arktis norskekysten på langs, fra Longyearbyen i nord til Kristiansand i sør. Målet er å skape den nære samtalen om hvordan vi skal leve av havet, nå og i framtiden. Norgesturneen «Kystpuls» er stedet hvor oppdretteren snakker med fiskeren, forvalteren snakker med shipping-selskapet, og miljøverneren snakker med storindustrien når næringslivet, myndighetene, akademikere, miljøforkjempere, studenter og skoleelever møtes til debatt. I høst skal de få snakke hav med blant andre klima- og miljøminister Ola Elvestuen og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg. Arrangementene er gratis og åpne for alle. Kystpuls arrangeres i Kristiansand den 19. november.