fbpx
Annonse:
ANONYM: Miriam Mwanga Fra Kristiansand Skuffet Under Musikkbransjefestival I Bergen I September, Her Avbildet Under Konserten.
ANONYM: Miriam Mwanga fra Kristiansand skuffet under musikkbransjefestival i Bergen i september, her avbildet under konserten.

Mime-show fra Miriam Mwanga

Miriam M. Mwanga representerte Sørlandet under musikkbransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen i september og innfridde ikke til forventningene.

Miriam Masecha Mwanga (24) bor i Oslo for tiden, men er opprinnelig fra Kristiansand. Artisten lager elektronisk popmusikk med tekster om kjærlighet og emner som er lett å kjenne seg igjen i.
Et hundretalls mennesker var dukket opp på Ole Bull Scene torsdag 26. september for å høre henne synge sine egne sanger. Med seg på scenen hadde hun en trommeslager som spilte stående, på elektroniske trommer, og en keyboardist som også fungerte som en korist.

Grunnen til at mange artister opptrer på Vill Vill Vest, Bergens svar på by:Larm, er for å få muligheten til å opptre for bransjefolk fra hele verden.

Saltstøtter
Sceneopptredenen var helt grei. Miriam danset, men bare på en liten del av scenen. Hennes medmusikere stod som saltstøtter og så ut som om de helst ønsket å være et annet sted. Alle så dessuten som om de kom rett fra jobb, i ordinære antrekk. Ingen av dem latet til å synge eller spille «live». Trommeslageren kunne umulig lage alle trommelydene selv, med bare to stikker, og keyboardisten gadd på enkelte låter knapt å late som hun spilte. Hun fungerte i praksis som en laptop-operatør – en som trykket på play-knappen.

Mimet
Miriam selv, sang bare delvis, oppå studioinnspillingen hvor hennes stemme naturlig nok er med. Denne metoden, hvor man halvt mimer og halvt synger og spiller, sikrer et fyldig og presist lydbilde, men er i praksis å føre publikum bak lyset. Det fremstår som levende musikk, fremført på en proff måte, men bare for de utrente ørene.

Selve låtene var helt OK. Miriam ble fremstilt som den rene hitmakeren av arrangøren, men Miriam er ganske fersk og både stemmen og musikken høres ut som Astrid S eller Sigrid på en dårlig dag; anonym og uoriginal.
Kanskje derfor var det en synlig mengde publikummere som gikk før konserten var ferdig.

Det hele var proft og kalkulert, men egnet seg dårlig til å vise hvor stort talent hun har.