fbpx
skip to Main Content

Sørveiv Tech blir større

Det er duket for nok en ­teknologikonferanse i Kristiansand når Sørveiv Tech arrangeres for andre gang, 30. og 31. oktober.

Sørlandets teknologikonferanse utvides fra én til to dager i sitt andre år.

Begge dagene har samme programformat, begynner klokken to og slutter klokken fire.
Det blir tre sesjoner i hovedsalen med keynotes fra noen av nordens største merkevarer og større virksomheter. Dette avbrytes med to parallellspor, ett på formiddagen og ett på ettermiddagen, hvor der er parallelle sesjoner.

– Det blir totalt 20 sesjoner med workshops og foredrag om blant annet robotteknologi, og UiA skal holde en debatt om hvorvidt det er vanskelig å finne kapital til gode ideer. De har samlet nøkkelfolk fra både finans og nøkkelaparatet, forteller Frode Ugland, som leder konferansen.

Anvendelig teknologi
I tillegg til dette, kommer Epi Server som skal snakke om en markedsføringsplattform og Microsoft skal vise frem VR-briller.
– Det skal handle om hvilken teknologi som er anvendelig og hvordan en kan anvende denne teknologien i næringslivet og det offentlige.

Tydeligere tematisering
Nytt av året blir en tydeligere tematisering av hele konferansen.
– I fjor var det dyktige foredragsholdere og det var fokus på det digitale skiftet vi er inne i, men i år skal vi blant annet snakke om kunstig intelligens, nettsikkerhet, databruk, digital ledelse, og om organisering av arbeidsressurser i fremtiden.

Sørveiv består av en prosjektgruppe på 14 mennesker.
– Når man jobber så mange mennesker sammen, blir det kraftfullt, mener Ugland.

Historisk
Årets konferanse foregår både på Caledonien og Teateret, den 30. og 31. oktober.
– På kvelden inviterer vi til en historisk begivenhet på Kick. Bulk Infrastructure, som blant annet har bygget datasenteret på Støleheia, holder på med å legge en fiberkabel fra USA via Esbjerg i Danmark til Odderøya – en 7200km lang kabel som ligger på havbunnen og går over atlanteren. De startet i mars og forventes inn til Kristiansand nå ved månedsskiftet. Både Facebook og Google vil får direkte tilgang til fiberkabelen. Det er 20 år siden man hadde en like stor begivenhet innen digitalisering i Norge. Derfor kommer digitaliseringsministeren på besøk.
Kabelen vil muliggjøre større datamengder enn det som er mulig i dag.
– Når 5G-nettet rulles ut, vil det bli behov for enorme datamengder som går gjennom fibernettet. Amerika er jo det største markedet når det gjelder data. Derfor var Amazon en av de første som har tegnet kontrakt.

Større kapasitet
Publikumsmessig er Sørveiv Tech også blitt større.
– Vi er nokså sikre på at vi blir minst 700. Vi var ca. 370 i fjor. Vi har et unikt program som Sørlandet ikke har sett maken til. Målet er at vi skal bli klokere og inspirert til å anvende den teknologien som faktisk finnes, til å bedre næringslivet.

Ambisjoner
Sørveiv Tech ønsker å bli en nasjonal konferanse med internasjonale ambisjoner.
Likevel er det få påmeldte fra andre deler av landet.

– Vi trenger nok noen år på oss til å få dette ordentlig opp på et nasjonalt plan, men vi ser allerede nå på mulighetene for å markedsføre oss nasjonalt for neste års konferanse, bedyrer Sørveiv Tech-lederen.

Back To Top