fbpx
skip to Main Content
Illustrasjon
POPULÆRT: Danmark topper ønskelisten som feriedestinasjon for de fleste norske sommerturister, og øker stadig. Det blir rift om de beste feriehusene i høysesongen 2020, ifølge bransjeaktører. Foto: Novasol

Stadig flere vil til Danmark

Hytteferie i Danmark står øverst på listen når europeere skal på tur, viser nye tall fra bransjen. Nordmenn som ønsker å leie hytte av danskene til sommeren bør ikke vente for lenge med å bestille.

 

– Ordrelistene for ettertraktede feriehus i Danmark fyller seg fort opp, spesielt for fellesferien. Denne tendensen later til å øke jo mer vi nærmer oss sommeren 2020, forteller Pia Buen, Country Manager for Novasol i Norge.

Ryker fort

Firmaet er den største aktøren på kontinentet innen ferieboliger, og har allerede registrert en oppgang på 15 prosent i bestillingene til Danmark for neste sommer. Førbestillingene fra norske gjester har økt med fem prosent.

– Generelt er nordmenn tregere med å bestille enn for eksempel tyskere, og kan derfor lett risikere at de beste ferieboligene glipper, sier Buen.

De to siste årene har deres feriehus i Danmark vært helt fullbooket i de mest populære sommermånedene.

– Allerede i mars begynte utvalget for årets høysesong å begrense seg. Utviklingen vi ser nå, tyder på at denne situasjonen kan inntreffe enda tidligere neste år.

Populært

Over halvparten av alle norske hytteturister velger Danmark. Djursland med Ebeltoft er de desidert mest populære, etterfulgt av Nordjylland, inkludert blant annet Løkken og Jammerbugten på listen.

Skagen og områdene rundt Legoland trekker også svært mange nordmenn.
– Vi er langt fra alene om å sette Danmark på toppen av ønskelisten. Interessen er stor også i for eksempel Sverige og Tyskland. I tillegg konkurrerer vi med danskene selv, som i stor grad leier feriebolig i eget hjemland, sier Pia Buen.

Hennes tips er å ikke vente med ferieplanleggingen, ettersom det vil bli mindre å velge mellom.
– Alternativt kan man legge oppholdet til uker utenom den aller travleste perioden, for eksempel tidlig i juni eller slutten av august, men dette passer jo ikke like godt for alle.

2,33 millioner

Sammenlagt overnatter vi nordmenn ca. 2,33 millioner døgn i Danmark årlig, ifølge Hege Fredlund Hoff, markedssjef i Visit Denmark.

Barnefamilier er størst representert i besøksstatistikken om sommeren, men mange av de norske feriegjestene er også voksne par, uten barn.
– Tretti prosent av overnattingene gjort av nordmenn, skjer i leide feriehus. Denne type feriering er populær også blant turister fra andre, europeiske land, og foretrekkes dessuten av mange dansker. Nærmere sommeren kan det derfor bli færre valgmuligheter. Drømmehuset må man booke så tidlig som mulig, bedyrer Fredlund Hoff.

Back To Top