fbpx
Annonse:
NATTEVANDRING: Slik Ser Norad For Seg Hvordan Nattevandringen Kan Komme Til å Se Ut.            Foto: Illustrasjon.
NATTEVANDRING: Slik ser Norad for seg hvordan nattevandringen kan komme til å se ut. Foto: illustrasjon.

Nattevandring i Kristiansand

Lørdag 9. november blir det for første gang arrangert nattevandring for FNs bærekraftsmål på Sørlandet, nærmere bestemt Kristiansand og Odderøya. Vandringen arrangeres for å rette søkelyset mot bærekraftsmålene og viktigheten av å nå dem.

Det er Norad, direktoratet for utviklingssamarbeid, som står bak nattevandringene, et nasjonalt krafttak for å informere om viktigheten av at vi jobber sammen for å nå bærekraftsmålene.

Stemningsfullt
«Verdens vakreste nattevandring» er et samarbeid med Kristiansand kommune. Arrangørene lover at dette blir en stemningsfull og lærerik tur utenom det vanlige. Både store og små inviteres til å delta, med hodelykt i vintermørket. Ved hjelp av hodelyktene dannes det en lyslenke langs stien, som et symbol på samarbeidet som må til for å nå målene.

– Uten at folk kjenner til FNs bærekraftsmål blir det vanskeligere å mobilisere for å nå dem. Derfor inviterer vi folk i alle aldre til å bli med på nattevandring, for å bli kjent med målene og for å bidra til at vi når dem. Det er første gang vi arrangerer nattevandring i Kristiansand, og vi håper at hele storkommunen vil bli med på en magisk tur rundt Odderøya, sier direktør i Norad, Jon Lomøy.

Nattevandringen går fra torget, fortsetter videre rundt Odderøya og avsluttes med en gratiskonsert med Thom Hell, Jonas Alaska og Marte Wulff i Bendiksbukta. Sytti dansere fra Søgne Danseklubb skal sammen med Stine Talling opptre. Kveldens konferansier er Tore Løvland.

Vil bli best
Søgne, Songdalen og Kristiansand blir en ny storkommune fra den 1. januar 2020, og nå jobber de med å lage en ambisiøs kommuneplan i dialog med innbyggerne. FNs bærekraftmål skal ligge til grunn for arbeidet og målet er å bli «Norges beste kommune».

– Nattevandringen gir oss en flott anledning til å belyse bærekraftmålene og hva de kan bety for den kommende dialogen om veivalg for samfunnsutviklingen i Kristiansand. Vi går sammen for å bygge Norges mest bærekraftige kommune, forteller Camilla Dunsæd, kommunedirektør i «nye» Kristiansand.

For nattevandringen har Kristiansand valgt å gå for bærekraftsmålet som fokuserer på bærekraftige byer og samfunn. Målet favner begrepet bærekraft bredt og underbygger det Kristiansand ønsker å bli; mer inkluderende, tryggere og mer klima- og miljøvennlig.

Bærekraft
I dagene frem mot nattevandringen skal storkommunen Kristiansand, Norad og flere lokale aktører sette bærekraft på dagsordenen. Arrangementet «Bærekraftig sammen» består av flere seminarer og aktiviteter som skal opplyse og engasjere befolkningen til å tenke bærekraftige løsninger. UiA, Grønt Senter, Avfall Sør, Returkraft, Naturmuseet og botanisk hage, FN-sambandet, Stiftelsen Miljøfyrtårn, Kristiansand Husflidlag, Agder bolig- og byplanforening, Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og Framtiden i våre hender er noen av aktørene som vil være tilstede under «Bærekraftig sammen».

– Vi opplever at det er mange gode krefter der ute som ønsker å bidra til at Kristiansand blir en bærekraftig by. Konseptet «Bærekraftig sammen» har vi kjørt tidligere, og arrangementene denne uken gir oss i kommunen mulighet til å snakke med innbyggerne om våre felles utfordringer og muligheter. Det blir en arena hvor vi skal inspirere hverandre til lavere forbruk, klima- og miljøvennlige handlinger, gode sosiale og fellesskapsløsninger, og ikke minst samarbeid, avslutter Dunsæd.

Dette er niende gang det blir arrangert nattevandring for FNs bærekraftsmål. Tidligere har 62 000 mennesker gått sammen for målene, i flere norske byer. Arrangementet og konserten er gratis, og vandringen starter fra Torvet kl. 18:00, men det er selvfølgelig mulig å starte turen før eller senere. Konserten i Bendiksbukta starter rundt kl. 20:00.