fbpx
skip to Main Content
IDYLLISK: Spa-hotellet, Vecgulbenes Muiza, i Gulbenes gamleby, er anbefalt for avslapning og fest, for dem skal feriere i regionen.

Latvias sorte svane

Gulbene var en gang et trafikalt industri-knutepunkt, men i sentrum av denne latviske regionen befinner det seg en naturperle.

 

Ved første øyekast ligner ikke Gulbene en feriedestinasjon, men snarere et søvnig bondesamfunn preget av fraflytning og forfall. I gamle dager var dette et mekka for tømmer- og trevarehandel, men som i senere tid har blitt en turistdestinasjon og foregangskommune for miljøvern.

Idyllisk
Helt siden middelalderen har denne regionen vært et trafikk-kuntepunkt i østre del av Latvia, strategisk plassert nær grensen av Estland og Russland. Gulbene heter Schwanenburg på tysk, og henspiller på middelalderborgen som tidligere omringet gamlebyen, og de idylliske elvene som renner gjennom området.
Turister som kommer hit, tilbringer gjerne tid i kano eller kajakk på disse elvene, eller leter etter perler, som er populære rekreasjonstilbud.

Populært
Tre timer fra Riga, er ikke dette en åpenbar feriedestinasjon, med sine spøkelseshus og dårlige veier, men veldig mange tyskere, russere, latviere og andre østeuropeere på bilferie, stopper gjerne her på gjennomreise, og blir et par dager. Gulbene er nemlig perfekt for avslapning og beskjedne kulturopplevelser.

Her er frisk luft, store grøntområder og plenty med boltreplass for syklister og andre friluftsentusiaster. Mange kommer også for å se på de gamle kirkene og herregårdene. Den gamle jernbanen, som nå er blitt en museumsgjenstand, er også populær blandt store og små.

Herskapelig
Gulbene har to hotell. Dem som ikke har bil, eller som kun er på gjennomreise, overnatter gjerne på det anonyme hotellet i sentrum. For dem som ønsker å bo mer herskapelig, anbefales hotellet i gamlebyen, Vecgulbenes Muiza, som er en gammel herregård omgjort til et spa-hotell. Foruten problemfri parkering, byr hotellet på egen park, ballsal, hestestall og luksusrestaurant med kortreist mat fra egen, økologisk gård. Er du avhengig av taxi, bør du ha god tid da disse er svært upålitelige.

Back To Top