fbpx
Annonse:
GJENÅPNET: Initiativtaker Ole Georg Bysheim Er Glad For å Kunne Annonsere At Hovedscenen Ved Agder Teater Er åpen Igjen.
GJENÅPNET: Initiativtaker Ole Georg Bysheim er glad for å kunne annonsere at hovedscenen ved Agder Teater er åpen igjen.

Gjenåpnet med jubileumsforestilling

Hovedscenen i Agder Teater åpnet igjen for første gang på ti år, fredag den 12. november med en utsolgt premiere av Complex sin jubileumsforestilling. Fredag 15. november blir det ekstraforestilling.

 

Det er 20 år siden Complex stod på hovedscenen i Agder Teater for første gang.

Complex er en revygruppe bestående av Odd Sevland, Kjetil Tveit og Kjell Are Janz – menn som kler seg ut som kvinner på scenen. Gjengen er fra Høvåg, og dermed kaller de seg ofte for Høvågdamene.

Jubileum

Fredag 12 november feiret Complex og Høvågdamene 20-årsjubileum med forestillingen «Med fremtiden bak oss», på nettopp Teaterets hovedscene, for en fullsatt sal.

Ole Georg Bysheim er mannen som fikk gjenåpnet hovedscenen etter 10 år, på dugnad. Hovedscenen ble stengt i 2009 da Kilden Teater- og Kulturhus skulle reises.

– Min far var scenemester her i flere ti-år. Jeg vokste praktisk talt opp her mellom stolradene, forteller han stolt.

Gamle trakter

Ole Georg fikk i 1985 rollen som lysmester og lydtekniker på den digre scenen, hvor han fikk jobbe side om side med sin far, Torbjørn Bysheim.

Salen som rommer over 400 mennesker, er blitt omhyggelig ryddet og vasket.

– Det så ikke ut her fordi det er noen hjemløse som har bodd her. Her lå madrasser og tomme pizzaesker på scenen, og vedkommende hadde tømt to brannslukningsapparater i salen. Det er vanskelig å vaske bort, røper Bysheim som har fått hjelp av gutta i Compex til å få salen i stand igjen.