fbpx
skip to Main Content
Alexnader Rybak Med Kulturskolen
TRANGT: Det var trangt om plassen foran scenen da Alexander Rybak spilte med elever fra Knuden i Kildens foajé.

Alexander Rybak spilte med kulturskoleelevene

Det var trangt om plassen da Alexander Rybak spilte med elever fra kulturskolen i Kilden fredag 16. november.

 

Under årets kulturskolekonsert fredag 16. november, dukket selveste Alexander Rybak opp med fela si. Det var i følge kulturskolen, Rybak selv som tok initiativ til samarbeidet om å spille sammen med elevene på Knuden, Kristiansand Kulturskole.

– Jeg blir så rørt og glad når jeg ser hvor mye talent som er her i Kristiansand, og jeg håper dere alle vil ta godt vare på det talentet dere har, for det er spesielt, sa Alexander Rybak fra scenen etter å ha åpnet konserten med hit-låta, Fairytale, som han vant den europeiske Melodi Grand Prix-finalen med for ti år siden.

Trengsel

Han avsluttet med låta Venner, fra eventyret om Trolle og den magiske fela, og fremførte begge med elever fra Knuden. Både blåsere, strykere og kor var med, og det var stor trengsel foran scenen i Kildens foajé. Halve foajén var full av barn, foreldre og besteforeldre denne dagen. De fleste måtte stå, og det var en kamp om de beste plassene foran scenekanten.

Musikal

Alexander Rybak dukker opp igjen som Trolle med den magiske fela, i en forestilling på Kilden Teater og Konserthus. Musikalen har premiere den 28. november og går nesten daglig frem til og med 28. desember.

Annerledeshet

«Trolle og den magiske fela» er et eventyr om å våge å være annerledes, og om å akseptere det som er annerledes ved andre. Trolle er nemlig ikke som alle andre. Han mangler nemlig hale, og det er noe de andre trollene aldri lar ham glemme. En dag finner Trolle en magisk fele som kan endre alt, men fela fører ikke bare godt med seg, og snart får Trolle trøbbel. Det er da menneskebarnet Alva dukker opp og viser Trolle kraften som ekte vennskap har.

– For meg har det vært viktig å skrive historien om Trolle. Det er viktig for meg å fortelle barn at de ikke er alene om å føle seg annerledes. At de ikke må slutte å tro på gode vennskap, selv om det kan ta lang tid, sier Alexander Rybak.

Musikalen er basert på Alexander Rybaks musikk og bok, Trolle og den magiske fela.

Back To Top