fbpx
Annonse:
Årets Gründer 2019
VANT PRIS: Medikey vant konkurransen Gründerpitch med god margin over andreplassen som gikk til Grid Ai (til venstre for vinneren).

Rondt forbi

Vi forteller deg om hva som skjer av smått og stort i storkommunen vår.

 

Stengt grunnet brann

Vigvoll skole ble stengt den 1. november grunnet brann natten før. Administrasjonsfløeyn ble totalskadet og årsaken er ikke kjent. De berørte har blitt informert. Ny informasjon vil bli gitt så snart skolen kan si noe mer om hvordan dette vil påvirke situasjonen videre.  Skolen vil bli åpnet for bruk når vann, ventilasjon og elektrisitet fungerer igjen.

– Dette er veldig trist og vårt fokus er nå å gjøre alt vi kan for at dette i minst mulig grad skal gå utover hverdagen for elever, foreldre og ansatte, sier rektor, Sverre Bjotveit.

Kommunebudsjettet klart

Kommunedirektør Camilla B. Dunsæd kan se tilbake på to travle år med planlegging og tilrettelegging for bygging av ny kommune. Onsdag 30. oktober la hun frem sitt første budsjett for den nye Kristiansand kommune. Økonomiplanen som er lagt frem, gjelder for 2020-2023. Driftsbudsjettet er på 6,3 milliarder kroner.

– Prosentvis er 40 millioner ikke en stor innsparing. Vi planlegger å oppnå dette blant annet med å ta ut noen av stordriftsfordelene ved ny kommune.

Det er ubalanse mellom inntekter og utgifter.

– Til tross for dette har vi klart å prioritere midler til satsningsområdene for den nye kommunen, slik som for eksempel demokratiordninger, innbyggerinvolvering og digitalisering. Vi har også laget et nytt ledd i organisasjonen som vi har kalt samfunn og innovasjon, et område som skal bidra til at vi sammen finne gode løsninger på de store samfunnsutfordringene som ligger foran oss, sier Dunsæd.

Ny lounge på Kjevik 

Den 1. november åpnet UiA en egen lounge på Kjevik. Lounge´n er åpen for alle reisende og skal bidra til å spre informasjon om universitetets arbeid og hvordan man kan samarbeide med universitetet på ulike plan.

Toppidrettsstipend tildelt

Kulturstyret hadde i sitt møte den 25. september 2019 gleden av å tildele kommunens toppidrettsstipend til svømmer Malene Rypestøl, skateboarder Petter Brunvatne, bokser Mindaugas Gedminas og friidrettstrener Michael Weinberg. Hvert stipend er på kr 75 000.

Lavere vanngebyr

Alle abonnenter i Kristiansand får redusert forbruksgebyr for vann i 2019. Årsaken er at det er krevd inn flere kroner enn det er brukt til drift og vedlikehold av kommunens vannledninger. Dette må i følge regelverket betales tilbake til abonnentene før kommunesammenslåingen. For abonnenter uten vannmåler vil det utgjøre 25 % lavere forbruksgebyr på 4. termin 2019. Dette tilsvarer 6,25 % reduksjon på det totale årsforbruket. For abonnenter med vannmåler vil det utgjøre 6,25 % lavere forbruksgebyr på årsforbruket som vil fremkomme på 5. termin 2019. Det er ikke reduksjon i forbruksgebyr for avløp.

Direktekabel til USA

Bulk Infrastructure AS feiret ved månedsskiftet at de straks er i mål med å legge fiberkabel direkte fra USA til Kristiansand havn, for å styrke den digitale kommunikasjonen med omverdenen. Google, Amazon og Facebook er blant selskapene som er direkte koplet til denne kabelen, for å møte kravene til økt hastighet på internett i fremtiden. Kabelen, som går fra New Jersey, har forgreininger til Danmark og Storbritannia, og ligger på havbunnen.

Gründepris til oppfinner

Ole Georg Bysheim vant gründerkonkurransen, Gründerpitch, under teknologikonferansen Sørveiv Tech den 31. oktober. Hans oppfinnelse gjør arbeidet til leger og sykepleiere enklere og tryggere. Firmaet og oppfinnelsen hans, Medikey, vant 15 000kr som en gave fra DNB og SMS Teknik. Andreplassen gikk til Grid AI.

Julebyen åpnet

Julebyen åpnet torsdag 7. november, med julebelysning i sentrumsgatene. Noen butikker hadde sågar snikstartet med julemusikk. Sørlandsavisen kommer til å kåre, ved hjelp av dere lesere, den koseligste julebutikken før jul, med andre ord den butikken som har pyntet og gjort det mest koselig for julehandelen. Vi vil også foreta en egen kåring for kafeer og restauranter. Kåringen vil bli annonsert i siste nummer før jul.