fbpx
skip to Main Content
INITIATIVTAKERNE: Markedskoordinator ved Sandens kjøpesenter Silje Rullestad, virksomhetsleder Synnøve Roland fra Blå Kors Ferier, senterleder Christina Omland ved Sandens kjøpesenter og Kristofer Eastwood, hotelldirektør ved Clarion Hotel Ernst.

Julegaver til trengende

Clarion Hotel Ernst og Sandens kjøpesenter inviterer også i år private, bedrifter og andre om å bli med og gi julegaver til dem som har lite. Blå Kors Ferier og Barnas Stasjon vil dele dem ut til de som trenger det mest.

Alle som ønsker kan være med og gi en gave til noen som ikke får så mange gaver til jul, sågar ikke får gaver i det hele tatt.

Som før kan alle som ønsker det å kjøpe en gave, pakke den inn, merke gaven med hvem gaven passer til, kjønn og alder, og legge den under «Ensomt juletre».

Det blir ett tre hos Clarion Ernst Hotel og ett ved Sandens kjøpesenter. Alle gaver som kommer inn, blir gitt til mennesker til som virkelig trenger det. Treet er på plass den 23. november på hotellet og mandag 2. desember på Sandens.

Å dele godene
Ordningen har vært en tradisjon ved begge plasser.

– Det å være med å gi av de godene vi har, til dem som har mindre, er på alle måter en god ting. Ved Ernst har vi en lang tradisjon, helt siden 1858, hatt fokus på historie og kulturendring.

Derfor er dette et prosjekt som passer veldig godt for oss å være med på, mener Kristofer Eastwood, hotelldirektør.

Blå Kors Ferier og Barnas Stasjon er gode samarbeidspartnere i så måte.

– Blå Kors når svært mange gjennom det arbeidet som drives. Ved å samarbeide om Ensomt juletre, tar vi et samfunnsansvar sammen, og når ut til mange, legger Eastwood til.

Mange givere
Hotellet kommer til å ha en stort juletre i atriet, hvor byens befolkning kan komme og gi gaver. Treet blir stående hele adventstiden. Tidligere år er det blitt lagt ned svært mange pakker under begge trærne.
– I fjor kom det inn mange hundre gaver, og det var rørende å se engasjementet hos de mange som bidro, både enkeltpersoner, butikkene som holder til her på Sandens som bidrog med gaver fra egen butikk, samt bedrifter og organisasjoner, forteller Christina Omland, senterleder ved Sandens kjøpesenter.

Sterkt engasjement
Mange tok virkelig inn over seg at det ikke er alle som har like mye, og at man følgelig vil dele. Det er jo også en fin tradisjon å lære opp yngre generasjoner viktigheten av å være med å gi til dem som trenger det, sier Omland.

– Ensomt juletre engasjerte sterkt, og tilbakemeldingene fra de 35 butikkene her ved senteret var entydige: Dette må vi gjøre igjen, sier Silje Rullestad, markedskoordinator ved Sandens kjøpesenter.
Synnøve Roland, virksomhetsleder ved Blå Kors Ferier, sier det betyr svært mye for dem som er mottakere av gavene å faktisk få dem.

– Jeg er bare så glad på vegne av alle som får en pakke til jul. Vi er kjempetakknemlige og ydmyke for hva samarbeidet med Clarion Ernst Hotel og Sandens kjøpesenter betyr. Det å se hva det betyr for dem som får gavene, er bare noe helt spesielt.

Hovden-jul
Blå Kors Ferier skal også i år arrangere jul på Hovden og tar med mange familier til fjells i julehøytiden. De aller fleste har ikke vært på juleferie før. Gavene bringes til fjells, og deles ut julaften til dem som blir med på julefeiringen.

Barnas Stasjon inviterer i år som i fjor til julefest på julaften. Også deltakerne på dette arrangementet er mottakere av gavene som blir nedlagt under treet, enten på hotellet eller kjøpesenteret.

– Det var også så fint å se variasjonene i gavene som ble gitt. Flere barnefamilier hadde laget noe hjemme som, mens andre hadde kjøpt tøy eller leker som ble pakket inn. Små gaver kan også være stor gleder for dem som får dem, bedyrer Roland.

Spesielt i helgene kom det inn mange pakker, i følge Rullestad. Sandens har mellom 2,5 og 2,6 millioner besøkende årlig. I adventstiden er 10 – 12 000 personer innom daglig. Derfor oppfordres så mange som mulig av de besøkende om å bidra.

Back To Top