fbpx
skip to Main Content
UTSTILLER: Bjarne Øvensens bilder stilles nå ut hos Cafe Portalen. Utstillingen varer frem til 28. november.

Stiller ut ved Café Portalen

Du kan fremdeles se bildene til Bjarne Øvensen stå utstilt hos Kirkens Bymisjons Cafe Portalen i Tresse.

Bjarne Øvensen er leder ved Kristiansand Studieatelier på Odderøya hvor flere kunstnerne holder til. Der er det ene akrylmaleriet etter det andre gjennom årenes løp blitt skapt. Bildene hans, som ofte går i myke og behagelige farger, treffer.

Inspirasjon
Han ble blant annet antatt til Sørlandsutstillingen 2016 i Skien Kunstforening, kan se tilbake på en rekke landsutstillinger i NFUK (Norsk forening for uavhengige kunstnere), herunder NFKUKs landsutstilling i Oslo Rådhus i 2014, samt flere andre separatutstillinger, eller i samarbeid med andre.

Han vet aldri hvordan bildene ender opp.
– Bildene jeg stiller ut, har motiver fra flere ulike plasser hvor jeg har stått og malt, som på Lista og Skagen, men jeg har også flere bilder hvor jeg bare har begynt å male med sort på hvitt lerret, for så å bare la bildet utvikle seg etter hvert som jeg holder på, forteller maleren.

Bredt spekter
I Café Portalen stiller Øvensen ut et bredt spekter av bilder, opp mot 40 i tallet. Han beskriver seg selv som en romantiker, som liker å male bilder av mennesker i ulike situasjoner de måtte møte i sine liv.

– Kona og jeg har hvert år en tur til Frankrike hvor vi reiser rundt og hvor det er mange inspirerende inntrykk å hente, som jeg tar med tilbake og som er en god inspirasjonskilde når jeg står ved staffeliet, beretter kunstneren.

Back To Top