fbpx
skip to Main Content
Morten L Abrahamsen
STOLT: 28. november står Morten Leithe Abrahamsen (10) på scenen sammen med Alexander Rybak.

Spiller med Alexander Rybak

Morten Leithe Abrahamsen fra Søgne gleder seg. Tiåringen skal nemlig spille en av hovedrollene når Alexander Rybaks forestilling «Trolle og den magiske fela» settes opp på Kilden fra og med i kveld.

 

Morten har alltid har likt sang og musikk, og han ble tidlig med på kulturskolen i Søgne. Årsaken til at et ble fiolin han ville satse på, skyldes ene og alene Alexander Rybak.

– Alexander Rybak er veldig god, og han spiller musikk jeg liker. Det var tøft å se ham synge Fairytale på Melodi Grand Prix, når han både danset, sang og spilte fiolin. Han har så mange fine sanger, som er fine å synge. Sangene fungerer. De vekker noe i en, røper Morten.

Da familien så at Alexander Rybaks forestilling Trolle og den magiske fela skulle settes opp i Kilden, ble det søkt etter fire gutter i alderen 6-10, hvor to av disse skulle bekle rollen som Trolle som ung. Da var ikke Morten i tvil om at det måtte søkes.

Hadde håpet

Morten tenkte det var mange som ville søke, og at sjansen var liten for å kunne bli med. Gleden var derfor stor da Morten mottok et brev hvor han ble kalt inn til audition 12. juni, sammen med flere andre.

– Det var gøy. Jeg var spent på forhånd. Det var 40 som kom på audition, og jeg trodde ikke jeg skulle få rollen.

Morten gjorde seg slettes ikke bort under audition. Der måtte han både danse, synge og opptre.

– Jeg sang «Jeg vil være noe for meg selv», en låt Alexander Rybak har skrevet, forteller han.

Han måtte også ta en søppelpose og late som om denne var en fiolin, at han stod på en scene og viste hvor glad han var over å ha funnet fela.

– Da tenkte jeg at for å vise hvor stolt jeg var, måtte jeg holde hodet litt høyt og få fram brystkassa.

Fikk rollen

Bare fem dager etter audition, lå det et nytt brev fra Kilden i postkassen. Morten var en av fire som hadde fått rollen.

Nå er Morten og alle de andre som skal være med under forestillingen, ferdig med prøvene.

– Det ble mange øvelsesdager og kvelder, og i alt skal det være 16 forestillinger fra 28. november og gjennom romjulen, forteller han.

De fire som skal spille den unge Trolle, skifter på å spille. To av dem spiller annenhver gang.

– Jeg tror det skal gå bra. Vi er mange sammen, og har øvd godt på forhånd, så jeg er ikke redd for å stå på scenen.

Sangfugl

Mamma, Karen Elisabeth, forteller om en gutt som bestandig har sunget, i bilen, på tur til hytta, spilles det alltid musikk. Ofte er det Alexander Rybaks musikk som strømmer ut av høyttalerne.

– Ikke glem Freddy Kalas, Martin Fredriksen, Italian Brothers eller Kiss, som jeg også liker, sier Morten. Det er rart å tenke på at den første sangen av Alexander Rybak jeg hørte, var Trollesangen. Nå skal jeg være med i forestillingen om Trolle. Det er litt rart, medgir talentet.

Back To Top