fbpx
skip to Main Content
Sordal
VURDERT: Sordal har gitt ut en single som vi har vurdert.

Musikknytt

Dion Isaiah
Missing You
POP – SINGLE
Utgitt 11. oktober

Dion fra Kristiansand synger om hvordan han kom til Norge og forelsket seg i sin, antakelig, nåværende kone. Teksten er fin, men melodien er uspennende og beaten anonym. Den eneste signaturen er et synthetisk horn som låter veldig lite autentisk.

Dions stemme og egenskaper som sanger blir bedre og bedre for hver låt, stort sett. Det gjelder også denne. Han synger med en mer sikker og kraftfull stemme enn tidligere. Han har også en signatur i stemmen som kan være nyttig for gjenkjennelsesfaktoren når han slår gjennom, ikke «hvis» han slår gjennom. Vi har nemlig sett Dion på scenen, og det lover bra. Dette er ingen gjennombruddslåt men fin å kjøre bil til.

Sordal
Runaway
AMERICANA – SINGLE
Utgitt 22. september

Dette er første utgivelse siden albumet Center of the Storm som kom ut ved årsskiftet. Singelen er i kjent, Neil Young-inspirert Sordal-stil og høres ut som om den kunne passet inn på nevnte album. Se for deg at du kjører i en Cadillac gjennom Midt-Vesten om natta. Det er hva denne singelen høres ut som. Sangen høres noe datert ut, á la tidlig 2000-tall, uten at det gjør noe. Det er en fengende låt som pirrer nysgjerrigheten, og rockefoten.

Sounding Message
New Day
POP – ALBUM
Utgitt 3. mai

Sounding Message høres ut som om Alexander Rybak gjestet Dave Matthews Band. Her er funky grooves, odde takter, originale ballader, akustiske instrumenter, sober vokal og reflekterende tekster. Dette er kristiansandbandets debutalbum og de navlebeskuende tekstene handler stort sett om Gud, Jesus og kristen tro.

Låta Salvation skiller seg ut med sitt typiske gospel-jazz-crossover-arrangement som folkehøyskoleelever på Sørlandet av en eller annen grunn liker å spille og synge.

Ylva
Come Get Your Boyfriend
POP – SINGLE
Utgitt: 22. oktober

Vågsbygdjenta, Ylva, er ute med nok en RnB-inspirert EDM/pop-låt. Beaten har en suggererende effekt og får oss formelig til å vugge i kontorstolen. Dessverre avslutter den altfor raskt og plutselig, med sine drøye to og et halvt minutt. Ylva fremstår mer moden på denne sangen, med en dypere og sikrere stemme, tydelig inspirert av Rihanna og Julie Bergan.

Warning Warning
Warning Warning
ROCK – ALBUM
Utgitt: 11. oktober

Warning Warning, tidligere New Canvas, har en vokalist og låtskriver fra Kristiansand. Selv om singelen Brutus heller mer mot pop og EDM, har albumet et klart rockepreg, med el-gitarer, el-bass, rhodes-orgel og akustiske trommer. På enkelte numre, heller de mot prog-rock, uten at det blir avansert, med sine Østen-inspirerte melodilinjer. Vokalisten har stemmen som passer til sjangeren, et passe godt register og med en egen signatur som gjør den lett gjenkjennelig. Tekstene er svevende og melodiene drømmende, nesten pompøse, og bringer tankene i retning Duran Duran og Queensryche.

Say Your Prayer$ er en riktig bra låt, og med de rette grepene kunne dette blitt en hit. Singelen Tittelkuttet Warning Warning og singelen Brutus er heller ikke verst, og kunne sikkert gjort det bra for ti år siden da Donkeyboy regjrte med et lignende uttrykk, men låter dessverre litt for daterte.

Back To Top