fbpx
skip to Main Content

Rondt forbi

Vi holder deg oppdatert på smått og stort av nyheter i storkommunen.

 

Biler etterlyses
I midten av november ble tre menn fra Litauen arrestert etter at det ble gjort funn av mengder med tyvegods i en bil. Politiet har grunn til å tro at de pågrepne er en del av et større nettverk, og ber derfor om tips som kan belyse saken.

Har du observasjoner eller andre opplysninger om en svart Seat eller Suzuki, med registreringsnummer BH14LEZ (registrert i Romania), eller om en blå Volkswagen med registreringsnummer LLU36259 (registrert i Polen), kan du kontakte politiet på telefon 02800.

StudentUGA-leder valgt
Thorgeir Taksdal (21) er blitt ny leder for StudentUGA i Agder, og nå trenger han folk som vil være med å lage UGA 2021. StudentUGA i Agder er en frittstående studentforening. Taksdal studerer bachelor i Markedsføring og ledelse ved Campus Kristiansand og har et dypt engasjement for studentlivet på Sørlandet. Mange studenter kjenner han nok igjen som leder for Mannskoret Quantum, et verv han har engasjert seg i de to siste årene. I tillegg har han vært engasjert i studentpolitikken, og er nå veldig klar for å skape den råeste studentfestivalen Sørlandet har sett.

Egsboere raser
Beboere på Eg fortviler over at gangfeltet har vært stengt i flere dager på begge sider av veien, øverst i Tordenskjolds gate, fordi det tvinger gående ut i veibanen. Strekningen er skolevei for dem som går på Todda, og om morgenen kan det være vanskelig sikt i mørket for bilene som kommer rundt svingen, ned fra Eg.

Dreneringsarbeid rundt boligblokken i svingen gjør at anleggsmaskiner okkuperer gangveien, mens det er et stillas som tar opp all plassen på fortauet på motsatt side, foran Kvartal 6. Området er skiltet og bemannet med folk i gule vester som skal trygge sikkerheten til de gående, men enkelte beboere mener at det er perioder hvor det er ingen som passer trafikken.

Styrker nettavisen
Sørlandsavisen Aust, Sørlandsavisen Vest, Sørlandsavisen Kristiansand og TS-avisen ønsker å styrke den felles nettavisen Sorlandsavisen.no, og ønsker derfor å komme i kontakt med folk som har en skribent i magen eller som har en idé til en podkast. Kanskje du allerede har en blogg eller en podkast, og kunne tenke deg litt økt eksponering? Vi er også interessert i å komme i kontakt med unge folk som kunne tenke seg å lage videoreportasjer.

Papiravisen vil også få sin egen elevside hvor Sørlandsavisen vil publisere de beste reportasjene vi får inn fra journaliststudenter. Alt dette vil starte opp i januar, så send oss gjerne en epost dersom du er interessert. Da ønsker vi at du oppgir navn, alder, telefonnummer, idé og eventuelt studiested.

Ny restaurant i Markens
Café Rasmus er navnet på restauranten som åpnet vegg i vegg med tapasrestauranten Mercado, som kom i sommer, i Rasmus Tallaksens gamle butikklokaler. Restaurantlokalene holder en nostalgisk rustikk og menyen er litt dyrere og mer eksklusiv enn du finner de fleste andre plasser i byen. Indre Ludefladen Jazzensemble stod for underholdningen under den offisielle åpningen lørdag 16. november.

Frekt tyveri
En person ble klokka halv åtte den 25. november, frastjålet sin mobil av forbipasserende syklist mens den ble holdt fremme. Dette skjedde ved gamle Lundsbroa. Tyven syklet ned Dronningens gate etterpå. Forholdet ble anmeldt.

Back To Top