fbpx
Annonse:
KLAR FOR JUL: Ingen Skal Si At Lillian Røssaak Ikke Er Glad I Julen.
rbt

Tilbake med helt nytt show

Lillian Røssaaks sarkastiske galgenhumor kan få hvem som helst, i alle fall dem som ikke har sett showet hennes, til å tro at hun forakter julen. Det gjør hun aldeles ikke.

Lillian Røsaak har underholdt både her og der siden 2000 på julebord og lignende. De fleste avislesere kjenner henne som skribent, hvor hun i egne spalter tøyset om de nære ting.

– Jeg tenkte, hvorfor ikke prøve å selge et show? Det hadde jeg ikke gjort fø Derfor så jeg for meg 20 betalende og resten familie.

 

Skjelven
Det var bookingagenten som tilforlatelig nevnte at man ikke trengte å velge det minste lokalet. I fjor solgte hun ut fire kvelder på Kick.

– Jeg visste jo ikke helt hva jeg gjorde, men jeg begynte ikke å skjelven i beina før jeg gikk ut på scena og så 300 mennesker i salen, forteller en lattermild Lillian.

Hun ville gjerne være «hot» og gå i høye hæler, men slik gikk det ikke.
– Beina mine klapra så mye at jeg bare måtte ta dem av og gå

 

Kloke sørlendinger
I år er det mer julefokus, lover den lokale stand-up-dronninga. Til vanlig er hun folkesky og ikke så glad i småprat. Likevel var hun klassens klovn. Derfor føler hun seg nå hjemme på scenen. Tilbakemeldingene har vært gode.

– Vi er jo på Sørlandet og sørlendinger er jo snille. Om de ikke liker det, holder de det for seg selv, og det er jo klokt av dem, ler hun.

Hun er redd for at folk har misforstått og tror hun skal synge på scena i år.

– Jeg har jo med meg band, men de skal åpne for meg med julemusikk. Jeg digger dem fordi de er unge, friske og full av glede, men jeg skal ikke synge med dem.

Om du lurer på hva som inspirerer denne dama, er det «sjølve livet».

– Dersom jeg kommer på noen vitser eller gode ideer på kveldstid, sender jeg melding til meg selv fra senga. De har en tendens til å drukne blant handlelister.

Ikke drap
Lillian kan tulle med nesten alt, men det er ikke alt hun har glede i å tulle med.

– Skoleskyting og drap synes jeg ikke er noe gøy å tulle med, men jeg kan godt tøyse med at jeg har lyst til å kvele mannen min om natta. Humor må jo ha flere lag. Det må være litt intelligent. Jeg tuller ikke bare for å tulle.

I mosetning til hva enkelte gjerne tror, er Lillian veldig glad i julen – unormalt glad, kanskje.

– Jeg er så Se bare på kåpa mi. Jeg har alltid vært glad i jula fordi november er så tung at når de får opp julelysene i Markens, er det som å drikke sol. Det er fantastisk. Jeg elsker det. Jeg kan onanere til lukten av brente mandler.

Show-dama steker til og med pepperkaker hver morgen.

– Både til nisteboksen og til frokost, bekrefter hun.

 Håper på snø
Jula for Røssaak i år, betyr fire kvelder på Caledonien, men hun gleder seg til å spasere gjennom en snøkledd Markens.

– Det er jo meldt snø. Jeg er bare så Kan du tenke deg noe bedre? Jeg skal også på Hovden noen dager med familien, så minsten får oppleve snø. Han vet jo ikke hva ordentlig vinter er, egentlig. Man glemmer jo det.

I selve høytida, skal hun være hjemme. Du får ikke henne med til syden.

– Jeg er jo så hjemmekjær og liker å tenne i ovnen. Det er den perfekte jula, å bare ha hverandre for oss sjøl, oss i familien, med litt jevne drypp av venner og litt familie gjennom romjula. God mat og musikk hører meg, og kanskje danser vi litt.

Trist julebord
Julebord har hun ikke noe til overs for.

– Jeg jobber jo for meg selv. Skulle jeg gått rundt og tafset på meg selv? Kan du tenke deg hvor trist julebordet hadde blitt? Det hadde vært bortkastet bodyglitter, spøker hun.

Nå er julestemninga på plass. Hun har nemlig spilt julemusikk siden midten av november slik at dattera har begynt å bli grundig lei.

– Min sønn kaller det juleradioen. Jeg begynner faktisk å bli litt lei selv.

Lillian Røssaaks jule-stand-up-show, Sprø svor og syv slag, går i Caledonien Hall 11.-14. desember.