fbpx
skip to Main Content

Sprek fitness-veteran

Kristiansand Sportsenter fylte 40 år i sommer. De har overlevd både bransjekonjunkturer, brann og oversvømmelse.

 

Kristiansand Sportsenter åpnet 30. juli 1979. Da eksisterte det bare ett treningssenter i hele byen – i underetasjen av svømmehallen.
– Da jeg kom hit fra Oslo i ´79, hadde de faktisk holdt på i en god del år, forteller grunnleggeren, Morten Hofseth.

Først kampsport
Med bakgrunn fra kampsport, startet Hofseth med gruppetrening i Festningsgata. Siden ble det tøying og styrketrening. Etter hvert ville de utvide, få til «heldrift», hvor man åpner tidlig og lukker sent. Ettersom det ikke var mange konkurrenter, fant de ledige lokaler i Dronningens gate.

På forsommeren i år flyttet de inn i Markens gate, i kjelleren hvor Bok & Media lå. Det har ikke bare vært fremgang.
– Det dukker jo stadig opp nye ting, men det blir jo en livsstil å holde på med dette, bedyrer Hofseth.

Tøff bransje
Den tøffeste perioden var da nye treningssentre dukket opp som paddehatter.
– Alle trodde det var så lett å drive treningsstudio. Da de skjønte at det ikke var så enkelt, roet det seg. Det var jo ikke så mange som trente her i byen, så da Spicheren åpnet, fikk jo de plass til alle i sitt studio. Da ble det veldig tøft en periode.

Han er stolt over å ha holdt det gående på egne ben i alle år, uten en kjede på eiersiden.
– Vi har staket vår egen kurs, forklarer han, og sikter til makkeren, Lene-Lill Jørgensen. Derfor har vi ikke vært så enkel å spise for en kjede, heller.

Etablerte egen nisje
Han erkjenner at det er en del folk som ikke forstår hva de driver med.

– Vi har jo valgt en del utstyr som de andre ikke har. Vi har valgt en nisje i stedet for å gjøre nøyaktig som alle andre sportssentre.

Han trekker frem vibrasjonstrening som et eksempel. I tillegg tilbyr de mentaltrening som en del av kostholdsveiledningen for dem som ønsker å investere i sin egen helse.
– Hos oss får du tett oppfølging hele veien, om du for eksempel ønsker å gå ned i vekt. Vi tilbyr måltidserstattere slik at kunden skal slippe å veie maten sin og telle kalorier.

Vi har ikke bare vitaminpulver. Om du kjøper en pose tomatsuppe på butikken, er jo det også pulver. Vi har mange av de samme rettene her, bare at kaloriene er nøye tilpasset et vektreduksjonsprogram, forteller Jørgensen som er ernæringsterapeut.

Suksess
Resultater skaper motivasjon, og det er resultatene dette sportssenteret lever av. I brosjyrer og på nettsiden kan man lese om alle suksesshistoriene tidligere og eksisterende kunder har hatt.
– En personlig trener du finner andre steder har ikke nødvendigvis kompetanse innen kosthold eller det mentale. Vi driver ikke med kjappe slankekurer, men livstilsendring, påpeker Hofseth.

Utfordringene med å tilby trening på Sørlandet var ikke slik han hadde sett for seg.

– I Oslo er folk vant med å gå 20-40 minutter når de skal en plass. Her vil folk helst ha det rett utenfor stuedøra. Derfor var jeg overrasket over at sørlendingene ikke var vant til å bevege seg mer. Nå har vi heldigvis medlemmer fra Grimstad, Lindesnes og Evje fordi vi tilbyr noe de ikke finner hvor de bor.

Grundig opplegg
Foruten skreddersydde kursopplegg finner man den nyeste generasjonen treningsapparater som kjenner igjen alle de personlige innstillingene og resultatene dine fra tidligere økter.

– Alt er lagret i ditt personlige smartkort og i appen som følger med. Vi tester dessuten kondisjonen, bevegeligheten, vekten, fettprosenten, muskelmassen, spensten og balansen din dersom du ønsker.

Morten har overvunnet både brann og oversvømmelse i senterets 40 år lange liv. Gleden ved å fortsette å drive senteret finner han i kundene som får en helt ny hverdag av tjenestene de tilbyr.

Back To Top