fbpx
Annonse:
Silje Amlien Har Laget Et Nydelig Tolkning Av Have Yourself A Merry Little Christmas
VURDERT: Vi har vurdert Silje Amliens versjon av Have Yourself a Merry Little Christmas. FOTO: Colibri Content.

Lyden av høytid

Jula er ikke over før nyttår. Vi tar for oss den nyeste julemusikken, om du er lei av å høre på de samme versjonene.

Birdelbar
Trui alltid ljoset ser
JULEALBUM
Utgitt 26. november

Birdelbar består av Trine Bariås-Kvitstein fra Kristiansand som synger, foruten Marit Birkedal Aas og Ole Kelly Kvamme. De har gitt ut en vakker juleplate med gamle salmer og sanger i ny drakt. Musikken er flott arrangert med vokal og piano i fokus, gjerne akkompagnert av en kontrabass eller fløyte.

Dette er en plate Helen Bøksle kunne gitt ut. Den er passe pompøs og svevende. De tradisjonelle julesangene er jazzet opp for personlig preg men det spartanske akkompagnementet gjør dem tidløse. Albumet er profesjonet produsert og vil derfor kunne ha en lang varighet.

Det som gjør denne plata til en annerledes juleplate er at den ikke bare apellerer til julegleden men også til mer andaktige og ettertenksomme situasjoner.

Hanne Kolstø
Heime
JULESINGLE
Utgitt 22. november

Hanne Kolstø er fra Sunnmøre og bor nå i Oslo men startet sin musikkarriere da hun studerte i Kristiansand hvor hun deltok i flere ulike bandkonstellasjoner.

Dette er ingen typisk julesang, men Hanne Kolstø har skrevet den selv, og den har jo noen av de ingrediensene en forventer av en julesang, nemlig klokkespill og varm pianolyd med rikelig klang, en tekst om familie og det hjemmekjære og et tempo som maner til avslapning. Stemmen til Hanne er som skapt for de søte og nære julesangene, og kunne med fordel vært mer fremme i lydbildet.

Lydbildet er bittelitt retro-poppete, men likevel tidløs nok til å kunne spre glede i mange julefeiringer i årene som kommer. Vi håper hun i fremtiden vil gi ut flere julesanger.

EVE
Jul i byen vår
JULESINGLE
Utgitt 21. november

EVE er en nyetablert trio fra Kristiansand som består av Silje Margrethe Bertelsen Eng, Bjørn Mattis Eng og Alexander Elmies-Vestergren. De valgte å debutere med denne selvkomponerte julesangen som bringer tankene tilbake til The Carpenters, Barbara Streisand og Rein Alexander. Sangen åpner pent med en instrumentalintro, men den Bjøro Håland-aktige vokalen på første vers gir et aldri så lite ufrivillig komisk tilsnitt fordi det låter fryktelig umoderne i 2019. Det samme gjelder den kvinnelige falsetten som avløser på andre vers. Sangen kunne vært mer profesjonelt mikset, noe man hører i balanseendringene mot slutten.

Dette er alt i alt en pen sang som er egnet til å fremkalle julestemning men som kunne vært gjort mer moderne, kanskje med noen andre musikere.

Silje Amlien
Have Yourself a Merry Little Christmas
JULESINGLE
Utgitt 1. desember

Silje Amlien har laget en absolutt utsøkt versjon av denne nydelige juleklassikeren fra 1944. Uendelig mange kjente og mindre kjente artister har gitt ut sin egen tolkning siden Judy Garland udødeliggjorde den i filmen Meet Me in St. Luis. De fleste har gjort det med hell.

Problemet er at melodien og teksten i seg selv er så god at det er lett å tilgi noen falske toner. Det skal derimot mye til for å lage en uforglemmelig verjson. Man må ha den rette kombinasjonen av klangfull stemme og udiskutabelt talent. Silje Amlien har begge. Det er tøft gjort å åpne rent og pent á capella og bare bli akkompagnert av piano, men Silje Amlien gjør det med overbevisning.