fbpx
skip to Main Content
Ada Torvik
VURDERT: Ada Torvik fra Arendal har gitt ut en ny single som vi har vurdert. Foto: Nina Dorthea Terjesen

Musikknytt

Vi holder deg oppdatert på den nyeste musikken fra Sørlandet.

Sheila Simmenes

«Si ka du vil»
JAZZPOP – SINGLE
Utgitt 29. november

Sheila Simmenes er fra Bergen men er bosatt i Kristiansand. Hun gikk tidligere under artistnavnet SHE, og har nå gitt ut en jazz-single med brasilianske rytmer, delikat piano, varmende blåsere og lekker koring. Sheila har tidligere gitt ut musikk på både engelsk og portugisisk, men denne gangen synger hun på morsmålet, som forøvrig er norsk. Moderne produksjonsteknikker gjør denne sangen relevant i dagens musikkbilde. 

Singelen gjør seg som bakteppe for en laidback hageparty eller litt lavt på anlegget når man skal bare slappe av hjemme. Sheila synger vakkert som aldri før og melodien er fengende, men rytmen og enkelte fraser blir fort noe repetetivt.

Ada Torvik

«Scars»
POP – SINGLE
Utgitt 25. november

Ada Torvik, bosatt i Levanger, opprinnelig fra Arendal, har gitt ut sin tredje single. Scars er en rocka Rn´B-låt á la Amy Whinehouse, bare med mer gitar. Ada har en mørkere stemme og en mer amerikansk aksent.

Teksten er personlig og vi aner det ligger noe foruroligende bak. Den handler om å lukke seg inne selv om man ikke vil. Dette er ikke noe vi ikke har hørt før. Dessuten er låta litt for lang med sine drøye seks minutter.

De av oss som vokste opp under 80-tallet, husker den kvinnelige popstjernen, Sam Brown, fra England som hadde en megahit med låta Stop!
Både melodien og Adas stemme minner litt om Sam Brown og Stop, bare ikke like fullt engasjerende.

Tone Bringsdal

«Prologue»
COUNTRY – EP
Utgitt 27. september

Tone Bringsdal fra Mandal platedebuterte denne høsten med en country-EP av det varierte slaget. Se for deg at du er i The Everglades og farer truer rundt hver en elvebukt. Slik åpner EP`en med den swamp-aktige «Jane I». Andresporet bringer oss opp i Appalanchene og vi føler vi sitter rundt leirbålet med kalde, øde fjelltopper rundt oss. På tredjekuttet, Gold Digger, nærmer vi oss prærien, men stemningen er fremdeles preget av spøkelser og truende skygger.

Det som tar bort litt av autensiteten er den dårlige engelskuttalelsen på den mannlige koringa på Gold Digger». Selv om det er ganske uvanlig for en norsk artist å gi ut en plate av dette slaget, er ikke musikken i seg selv spesielt orignial. Melodiene og arrangementene kunne vært både mer spennende og fengende.

På sistekuttet er vi i mer varmere trakter. Uttrykket er mer moderne, men holder litt på folkepreget. Selv om vi nærmer oss ørkenen, er vi ikke helt nede fra fjellet ennå. Låta fungerer som en fin avslutning på en ellers illevarslende og dyster EP.

Smokey

«Kosabuba»
AFROBEAT – SINGLE
Utgitt 16. august

Andrew Shokare Robin Wealth, bedre kjent som Smokey, er en artist opprinnelig fra Nigeria men som nå er bosatt i Sirdal. Hans siste single, Kosabuba, er i en ganske uventet stil ettersom han er mest kjent for hip hop. Med sin kraftige afrikanske aksent og tidvis etnisk-lydende beats, skiller musikken hans seg ut fra den gemene hop av gangsta-rappere. Med afrobeat-nummeret, hvor han har med seg makkeren Guccimaneeko, er han på en helt annen planet. Uansett hvor fremmed dette låter her i kalde nord, er det forfriskende å høre at han er i stand til å legge seg på et litt mindre alvorlig og høytidelig spor.

Back To Top