fbpx
skip to Main Content
Barneteater
Fra forestillingen i Kilden, Askeladden og Prinsessen i Trollfjellet. Foto: presse

Klassisk folkeeventyr fremført på tegnspråk

Fredag 7. februar er Bentein Baardson tilbake i Kristiansand med Teater Manu, landets eneste profesjonelle teater med tegnspråk som scenespråk.

 

På Kilden skal Teater Manu vise sin visuelle familieforestilling, Askeladden og Prinsessen i Trollfjellet, fritt basert på folkeeventyrene fra Askeladden – universet med kjente og folkekjære skikkelser. Forestillingen hadde sin premiere på Teater Manu 15. januar, og straks reiser de på en omfattende turné i hele landet frem til 9. mars 2020. To av tre forestillinger i Kristiansand er allerede utsolgt.

Premiere

Det er første gang et klassisk, norsk folkeeventyr formidles med et universelt tegnspråk, i tillegg til sterkt visuelle kostymer, for både hørende og ikke-hørende.

Tidligere administrerende direktør for Kilden teater- og konserthus, Baardson gjorde en internasjonal suksess med det kritikerroste stykket Gråtende hender i 2019. 

Om stykket

Askeladden reiser på en farefull ferd mot Trollfjellet for å redde Prinsessen. Han må anvende alle sine gode trekk på å finne veien dit og på å overmanne det store trollet. Dessverre har han en bror som følger etter ham for å lure Askeladden. Trollet nekter å gi fra seg Prinsessen og vi får være vitne til alle de spennende utforingene Askeladden møter på veien. Vil han klare det? Det er bare å møte opp for å se.

Askeladden og Prinsessen i Trollfjellet er en magisk familieforestilling med visuelle og imponerende kostymer, som vil bidra til å gjøre budskapet mottakelig for alle, både døve og hørende.

Tegnspråk hovedspråk

Teater Manu, stiftet i 2001, har tegnspråk som scenespråk. Med teatersjef Mira Zuckermann i spissen har teateret satt opp kritikerroste stykker som Jeg er Fritz Moen, Jonas og Kroppen, og Gråtende Hender. Tidligere i år turnerte Teater Manu i USA med Gråtende Hender  til strålende mottagelse. Originalstykket handler om døve under andre verdenskrig.

Back To Top