fbpx
skip to Main Content
Håndverkeren
ØNSKER VELKOMMEN: Øverst f.h.: Ruben Rosseland (kjøkkensjef), Erik Wikstøl (daglig leder/medeier), Thea Stray Evenbye (restaurantsjef) og Pål Inge Brandsdal (booking). Bookingansvarlig (bespisning) Maria Davidsen var ikke tilstede når bildet ble tatt.

Byens «nye» kulturhus

Håndverkeren Restaurant & Pub har gått fra å være et litt forsoffent utested folk bare gikk forbi, til byens mest suksessrike restaurant og kultursenter, på seks år.

 

Med over 50 arrangementer i måneden, overgår Håndverkeren alle andre kulturscener i byen. Det var også målet, at vi skulle ha høy aktivitet på huset, sier Erik Wikstøl, daglig leder, med trykk på høy.

Ser til Oslo

Visjonen gikk ut på å få til noe liknende som de har i hovedstaden, og nå ser det ut til å bli realisert.

– Da vi overtok for seks år siden var tanken å få til noe som Kulturhuset i Oslo. Drømmen var bli en miniversjon, i Kristiansand-målestokk, røper en engasjert leder, som også er arrangementsansvarlig.

Han forklarer hvor mye arbeid som går med på å få kabalen til å gå opp med alt av tilrettelegging, markedsføring og gjennomføring.

– Vi gjør jo det fordi det er en veldig stor del av konseptet med Håndverkeren. Når vi først har alle disse rommene her, ønsker vi jo at det skal skje noe hver dag, i alle fall i ett av rommene.

Fire rom

Over 900 julebordsreservasjoner kom inn i fjor, men restauranten og pub´en er vanligvis fri for arrangementer. Utover dette har huset fire rom som holder ulike typer evenementer, foruten «Wergeland», som er forbeholdt shuffleboard. Håndverkeren holder både offentlige og private arrangementer. Tradisjonelt har det vært mye aktivitet i huset, og under krigen var det okkupert av tyskerne.

Her kan du, foruten å spille shuffleboard, bordtennis og biljard, spille bridge, dart og sjakk, se fotball og stand-up-show, delta på quiz, utviklertreff og improteater og gå på konsert. Håndverkeren har tidligere også vært arena for ulike musikertreff og gründertreff, hvilket sikkert kommer tilbake på et tidspunkt.

Funnet sin plass

Nå har Håndverkeren funnet sin plass i kulturlivet, med plass til så mange som 270 mennesker, stående, på konsert, eller 150 sittende.

– Håndverkeren skal være et hus hvor det alltid skjer noe, kombinert med god mat og drikke. Her skal det være lov å bare drikke noe, spise noe, eller delta på et arrangement. Vi skal være en scene for de lokale heltene som gjør en jobb med å trekke folk, og for mer nasjonalt kjente navn.

Styrke i variasjon

Styrken til Håndverkeren, mener han ligger i variasjonen av arrangementstilbudet.

– Her er så mye forskjellig som skjer, som veldig mange ulike mennesker kan være interessert i.

Han understreker også at de har gode samarbeidspartnere som også tar ansvar for gjennomføringen.

– Fylkeskonservatoren holder foredrag om for eksempel kulturhistorie én gang i måneden.

Store navn

Tre eksempler på konserter du kan få med deg denne våren er:

Darling West, Backstreet Girls og Jan Eggum, hvor sistnevnte har to kvelder.

– Tre store navn som dette, er det første gang vi har hatt på et vårprogram. Det er dette programmet jeg er mest stolt av. Ellers har vi hatt mange store, gøye og utsolgte konserter her de siste fem-seks årene.

Jan Eggum spurte spesifikt om å få spille på Håndverkeren.

– Han kunne jo spilt på en mye større scene, men ønsket en mer intim setting og atmosfære, forklarer Wikstøl. Det er gøy å kunne tilrettelegge for slikt.

Back To Top