fbpx
Annonse:
VAKTE OPPSIKT: Ulven Og Alvene.
VAKTE OPPSIKT: Ulven og alvene.

1500 besøkende under Barnas Kildendag

Publikum strømmet til Kilden da Barnas Kilden­dag ble ­arrangert nylig, med over 1 500 besøkende totalt. Kanskje ikke så rart, ettersom her var det kostymesalg, barn som ble invitert til å dirigere symfoniorkesteret, flere barneverksteder og mye mer.

 

SKATTEJAKT: Nina Roland og Mark Hansen var på jakt etter kostymer til bruk på et operaball.

 

– Vi har ryddet godt opp lageret og lagt ut kostymer vi selv ikke trenger ut for salg. Det nyeste er fra fjorårets juleutstilling «Gutta i juletrehuset», sier Pernille von Krogh Samuelsen.

Mye spesielt
Her er også kostymer fra blant annet «Toska», og litt fra «Sidespringerne».
–Dette er kostymer fra tidligere forestillinger som vi ser at vi ikke vil trenge i fortsettelsen. Det kan være kostymer som er for spesielle, som er designet til en forestilling spesielt, og fordi det hele skal være nyskapende hele veien. Veldig mange av kostymene er blitt sydd ved vår egen systue, sier von Krogh Samuelsen.

Rydder plass
Nå selger de ut for å få mer plass på lageret.

–Vi tenkte det kunne være kjempefint for private som har et forhold til en forestilling de har sett, eller andre små teatergrupper, slik at de kan få kjøpt seg kostymer til en rimelig penge.

Det hadde dannet seg lang kø foran dørene før Barnas Kildendag åpnet kl. 11.00, og på få minutter hadde et stort antall kostymer funnet nye eiere. Her var det mye å velge blant, fra barnekostymer fra en fem-seks år og oppover.

Von Krogh og de mange medhjelperne hadde sin fulle hyre med å bistå alle dem som var på jakt etter et spesielt kostymer.

Kostymefest
Et par som var strålende fornøyd med hva de hadde funnet, var Nina Roland og Mark Hansen.

–Vi skal på operaball og var på jakt etter noe vi kunne bruke i den anledning, fremholder Hansen.
Han hadde selv funnet et stilig smoking, mens Nina Roland fant en jakke.

–Med denne smokingen er jeg kledd for ball, humrer Mark.

Det er første gang Kilden legger ut kostymer for salg på denne måten, og de vil se på mulighetene for å gjøre det igjen. Kommunikasjonssjef Marie Teresie Sørensen sier seg godt fornøyd med dagen.

–Over 1 500 har vært innom, forteller hun, og legger til at årets Barnas Kildendag var sjette gangen Kilden hadde inviterte til en åpen dag.

Musiker for en dag
Det summet av aktivitet i hele huset. I et av verkstedene satt barna og lagde sine egne musikkinstrumenter.

I foajeen kunne barna som ønsket det, være med og dirigere musikere fra Kristiansand Symfoniorkester – et svært så populært tilbud, og køen av unge håpefulle dirigenter var tidvis meget lang.