fbpx
skip to Main Content
Medvirkende Artist
VURDERT: Andrew Ripper har gitt ut et album vi har vurdert. Foto: privat

Musikknytt

Vi omtaler den seneste musikken, men med et ekstra fokus på artister fra landsdelen.

 

Oakland Rain

Protect It
POP – SINGLE
Utgitt 7. februar

Denne søskenduoen fra Kristiansand har ikke ligget på latsida i det siste. Den 6. desember lanserte de EP´n This Is a House, men allerede nå er de ute med ny single. Protect It er en søt og enkel sak om hjerte/smerte, som alltid. Det høres ut som om verden hviler på deres skuldre når de synger, og det gjenspeiles også i de alvorstunge tekstene. Med bare 23 år på jorda, virker det litt vilt. Av alle sangene deres er dette en av de mest tidløse men også spartansk produserte. Et hyggelig gjenhør.

Simen Lyngroth

Morning Light
INDIEPOP – SINGLE
Utgitt 17. januar

Simon Lyngroth er en kristiansandartist og dette er hans femte single på fire år.
All den tid dette er folkrock i samme stil som Simon & Garfunkel, regnes vel denne sjangeren mer som indiepop i dag. Her har du var og stille gitarklimpring og hviskende sang, og selvfølgelig et nært og sårt tema i sangteksten.

Sangen slutter litt brått og uventet etter drøye to minutter, og det hadde ikke skadet med et tredjeparti for å løse litt opp eller bidra med et nytt perspektiv. Selv om leveringa er innafor, savner vi litt mer orignalitet og egenart. Denne type musikk er dusinvare blant norske artister.

UPTO88

Feel Like it Used to
POP – SINGLE
Utgitt 14. februar

UPTO88 er et band fra Kristiansand og dette er deres andre single, som ble sluppet på Valentinsdagen. De overtar liksom stafettpinnen etter Donkeyboy, der hvor sistnevnte sporet helt av og gikk helt EDM. Låta er ikke like fengende som debutsingelen og er en tanke anonym til at den lett fester seg bak pannebrasken.

Andrew Ripper

My Journey
DANCEHALL – ALBUM
Utgitt 18. oktober

Andrew Ripper er en kongolesisk artist bosatt i Kristiansand. Han prøver seg på en Admiral P ved å blande norsk og engelsk med et tredje språk – et afrikansk språk. Dette kunne fungert veldig bra, hadde det ikke vært for at tekstene hans er veldig klisjefylte og intetsigende. Dessuten er vokalen tidvis for lavt mikset til at man automatisk får med seg budskapet, mens den på andre låter er for høyt mikset.

Alle sangene er for det meste tempovariasjoner av samme rytme, hvilket gjør det hele litt slitsomt i lengda.
Artisten synger rent og pent, men her benyttes også veldig tydelig generøse mengder autotune.
Polert lydbilde, dansbar og nynnbar musikk til tross; dette blir nok ingen megasuksess i Norge, i alle fall. Til det låter det ikke spesielt nok.

Elvic Kongolo

Our Story
POP – SINGLE
Utgitt 12. februar

Dette er artistens første egenskrevne  single og låter imponerende bra for å være en egenprodusert single. Dette er en episk ballade med høy Disney-faktor. Den kunne lett sklidd inn i lydsporet til Løvenes konge. Elvic er ikke bare en god låtskriver og produsent, han er også en begavet sanger. Verken stemme eller stil er helt ulik Jermaine Jackson.
Åttitallsvibbene er for alvor tilbake på hitlistene, og i så måte passer Elvic rett inn med denne låta. Merk deg navnet først som sist.

Back To Top